Sulu Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

 Ana sayfa > Haberler > Sulu Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

02 Ocak 2023

Sulu Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

Sulu Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

Daha ekonomik ve sağlıklı bir ısınma sisteminin elde edilebilmesi açısından petekli kalorifer sistemleri veya ısı pompası gibi sistemlere göre yerden ısıtma çok sık tercih edilmektedir. Bu sistemler içerisinde de özellikle sulu yerden ısıtma en sık görülen yöntemlerden birisidir. Tıpkı diğer yerden ısıtma sistemlerinde olduğu gibi amaç, ısının zemin altında yayılması ve alttan ısıtma elde edilmesidir.

Modern bir sistem olarak sulu yerden ısıtma sistemleri öncelikle ısı kaynağı ve kullanım alanı gibi özellikler göz önünde bulundurularak proje bazlı şekilde uygulanır. Bu konuda Hak Enerji olarak uygulamalarımız için farklı markalar ile nitelikli ve güvenceli bir hizmet gerçekleştiriyoruz.

Yani sulu yerden ısıtma markaları arasında Rehau gibi markaların sunduğu sistem ve malzemeler ile tamamen güvenilir ve çok uzun ömürlü bir sonuç elde edilmesini sağlıyoruz. Uygulamanın gerçekleştirilmesinde örnek olarak kombi ile petekli kalorifer kullanımı sağlanan bir evde dönüşüm sağlayacak bir proje hazırlıyoruz. Bu bağlamda sulu yerden ısıtma nasıl yapılır sorusunun cevabı kapsamında da projeye uygun bir şekilde zeminde yerden ısıtma borularının döşenmesi, strafor kullanımı ve tesisatın hazırlanması ile birlikte kalorifer tesisatı yerine bu zemin tesisatının kombiye bağlanması sağlanıyor.

Yani bu uygulama sayesinde yerden ısıtma kombi sisteminin kullanılması mümkün oluyor. Yerden ısıtma uygulamalarında aslında sadece kombi ile bağlantı değil isteğe bağlı olarak güneş enerjili yerden ısıtma sistemleri uygulanması da mümkündür. Çünkü temel olarak zemin altı tesisatı sulu borular sayesinde sağlanırken, bu tesisata bağlanan ısı kaynağı değişiklik gösterebilir. Daha önce ev veya iş yerinde kullanılmış olan kombi, güneş enerjisi ya da ısı pompası gibi tüm sistemler yerden sulu ısıtma sistemleri ile bağlantılı şekilde çalışabilir.

Yerden ısıtma sisteminde su (25-40 ° C), zemin makyajına monte edilmiş ve entegre edilmiş bir dizi polietilen borudan dolaştırılır. Boru daha sonra merkezi olarak yerleştirilmiş bir manifolda bağlanır. Her odanın sıcaklığı gerektiği gibi oda termostatı ile ayrı ayrı kontrol edilebilir. Her oda termostatı, radyatörlerle ısıtılan bir odadan 2 ° C daha düşük bir değere ayarlanabilir. Bunun nedeni, yerden ısıtmanın,% 30 radyan ısı ve % 70 konveksiyon ısısı yayan radyatörlere kıyasla % 70 radyan ısı ve % 30 konveksiyon ısısı sağlamasıdır. Bu, yerden ısıtma sisteminin evinizi ısıtmanın daha verimli bir yolu olduğu anlamına gelir. Her oda, her odanın zaman ve sıcaklık kontrolüne sahip olmasına izin veren programlanabilir bir oda termostatı ile kontrol edilebilir, bu termostatlardan herhangi biri ısı gerektirdiğinde, manifoldun üst gövdesine takılan elektronik olarak çalıştırılan bir vanayı (aktüatör) açar, bu daha sonra pompanızı çalıştırır ve ısı kaynağınızı ateşler. Manifold üzerindeki her döngü, tipik olarak oda başına bir döngü kendi kontrolüne sahip olabilir.


Sulu Yerden IsıtmaSulu Yerden Isıtma Nasıl YapılırSulu Yerden Isıtma SistemleriSulu Yerden Isıtma Sistemleri Fiyatları
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Şehremini Mah, Ayık Fırın Sk. No:2
    Fatih/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr