Sulu Yerden Isıtma Sistemleri

  Ana sayfa > Hizmetler > Sulu Yerden Isıtma Sistemleri

Sulu Yerden Isıtma

Eski sistemlerde kullanılan petekli kalorifer veya ısı pompası gibi sistemler yerine modern ve daha konforlu bir sistem olan yerden ısıtma özellikle sulu sistemde daha popüler ve ekonomik bir yapı oluşturmaktadır. Bu nedenle Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak evlerinizde ve iş yerlerinizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında her zaman yerini almayı başarmıştır.


Aslında zemin ısıtma çalışmaları elektrikli ve karbon fiber destekli farklı çeşitler bulundursa da sulu sistemler daha fazla tercih edilen ve daha ekonomik sistemler olarak görülmektedir. Bu sistemler ısı kaynağından aldığı sıcak suyu yapı içerisinde sirkülasyon sağlayacak şekilde döşenmiş ısıtma boruları içerisinde dolaştırır ve bu sayede zeminde oluşan ısının yukarıya ulaşmasını sağlar. Çalışma prensibi bağlamında da entegre olarak kullanılan kollektör, vana ve termostat gibi ekipmanlar sayesinde ısı kaybını engelleyecek şekilde istenilen ayarlamalar ile ısıtma sağlanabilir.

Sulu Yerden Isıtma Nedir?

Firmamız tarafından en fazla uygulanan sistemler arasında bulunan sulu yerden ısıtma bugün konutlarda, kurumlarda, alışveriş merkezlerinde, hastaneler, hamamlar ve okul gibi her noktada uygulanabilen bir sistemdir. Yapı her ne olursa olsun düzgün bir zemin üzerinde öncelikle strafor adı verilen izolasyon malzemesi, üzerinde plastik su aktarım boruları ve boruların bağlandığı kollektör gibi malzemeler bir araya geldiğinde bu sistemleri oluşturmaktadır.

Kollektör adı verilen parça sulu yerden ısıtma uygulamasında ısı kaynağı üzerinde üretilmiş sıcak suyun odalara ve odalardan da zemin borularına dağıtılmasını sağlar. Bu bağlamda da bahsedilen bu ısıtma sistemlerinin en önemli ayrıntılardan birisini ısı kaynağının doğru kullanımı oluşturmaktadır. Normal koşullarda petekli kalorifer sistemleri kullanılırken de katı yakıt veya doğalgaz gibi bir yakıt ile çalışan ısıtıcı kazanlar kullanılır. Yani kalorifer kazanı veya konut için özel olacak şekilde kombi gibi bir cihaza ihtiyaç duyulur.

Kalorifer kazanı veya kombi, yakıtın kullanılması vasıtasıyla içerisinde sirkülasyon oluşturacak suyu ısıtır ve bu suyu ortalama 30-50 santigrat derece arasındaki bir sıcaklıkta kollektör üzerinden tesisata gönderir. Tesisata gelen su, alttan ısıtma sistemi içerisinde dolaşarak, zeminden yukarıya doğru ulaşacak bir ısının elde edilmesini sağlar. İşte bu sistem eski dönemlerde de kullanılan bir sistem olmasına rağmen bugün çok daha popüler bir yere sahip olarak firmamız tarafından da uygulanan temel hizmetlerden birini oluşturmuştur.

Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

Herhangi bir yapıda firmamız üzerinden talep oluşturularak sulu yerden ısıtma istendiğinde, bu uygulamanın yapılması için öncelikle bir keşif çalışması gerçekleştirilir. Bu keşif çalışması sırasında öncelikli olarak zemin ısıtma sisteminin kurulacağı noktalar incelenir ve yapılacak çalışma için bir proje hazırlığı sağlanır. Çünkü proje bağlamında kullanılacak zemin malzemeleri, ısı kaynağının hangi noktada bulunduğu, tesisata nasıl bağlanacağı ve ısıtma için tercih edilecek sistemin özellikleri belirlenebilir.

Keşif çalışması sayesinde uygulanacak sistemin projesi hazır hale getirildikten sonra yerden ısıtma sisteminin kurulması için tüm ekip ve ekipmanlar ile belirli bir tarihte adreste hazır bulunulur. Uygulama gerçekleştirilirken öncelikle örnek olarak bir ev içerisinde her odanın ve diğer kısımların zeminlerinde strafor kaplaması sağlanır. Strafor açısından da örnek olarak firmamız tarafından Rehau, Vatanpor, Danfoss veya Wavin Pilsa gibi markalar tarafından sunulan ürünler kullanılmaktadır. Aslında firmamız temel olarak alttan ısıtma İstanbul çalışmalarında da sayılan bu markalar tarafından sunulan sistemleri tercih etmektedir.

Bahsedilen dört farklı markadan herhangi bir üzerinden gerçekleştirilecek zemin ısıtma İstanbul çalışmasında öncelikle strafor döşemesi ardından strafor üzerindeki gözenekler arasında da ısıtma borularının döşenmesi işlemi yapılır. Zemini tamamen kaplayacak şekilde boruların döşeme işlemi gerçekleştirildikten sonra her oda içerisinde boru çıkış noktasından sistemin toplanma noktası olan kollektöre ulaşılır.

Kollektör sayesinde farklı noktalardan gelen ısıtma boruları bir araya getirilerek toplandıktan sonra artık yerden ısıtma çalışması için ısı kaynağı ile bağlantı gerçekleştirilir. Bu bağlantı sonrasında gerekli sistem testleri yapılarak, artık termostatik vanalar, oda termostatları ve otomasyon sistemi kullanılarak sulu yerden ısıtma sistemi hazır hale getirilir.


sulu yerden ısıtma sistemisulu yerden ısıtma sistemi istanbul


Sulu Yerden Isıtma Sisteminin Kullanımı

Tesisat döşeme işlemleri tamamlanmış, hiçbir noktasında kaçak bulunmayan ve artık kullanıma hazır hale gelmiş olan sulu yerden ısıtma için bir sonraki noktada zemin döşeme işlemi gerçekleştirilir. Bu tesisat üzerinde isteğe bağlı olarak tıpkı evin eski düzeninde olduğu gibi tekrardan parke kaplaması, fayans döşemesi, karo taş döşeme, seramik veya mermer kaplama gibi tüm işlemler sağlanabilir.

Genellikle konutlarda döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra firmamız tarafından verilen destek sayesinde en doğru zemin kaplama malzemesi seçilebilir. Çoğu zaman alttan ısıtma İstanbul çalışmaları sonrasında ev sahipleri parke zemin döşeme işlemlerini tercih etmektedir. Ancak yine estetik bir dekorasyonu tamamlayıcı şekilde yerden ısıtma İstanbul uygulamaları sonrasında seramik karo taş döşemesi de tercih edilebilir.

Döşeme işlemlerinin tamamlanması ile birlikte her oda içerisinde ısı ayarlamasının iyi bir şekilde sağlanabilmesi için alttan ısıtma sistemlerinde oda termostatı ve otomasyon sistemleri kullanılır. Bugün modern yapısı ile birlikte Rehau veya Danfoss gibi farklı bir marka üzerinden seçtiğiniz bu otomasyon sistemleri, zemin ısıtma İstanbul çalışmalarının ideal şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Çünkü bahsedildiği şekilde sulu yerden ısıtma doğalgaz veya katı yakıt kullanan bir ısı kaynağından sıcak su bağlantısı alır ve bu durumda enerji sarfiyatı gerçekleştirir.

Sulu yerden ısıtma sistemlerinin kullandığı enerjinin tasarruflu bir hale getirilmesi yani daha düşük bir fatura elde edebilmek açısından da otomasyon sistemleri büyük bir fayda sağlamaktadır. İdeal koşullarda döşeme sıcaklığının 29 ile 35 derece arasında sabit tutulması, her odada istenilen sıcak havanın gayet doğru bir şekilde il elde edilmesini sağlayacaktır. Keza firmamız tarafından sistem içerisinde kullanılan yüksek kaliteli ve uzun ömürlü borular, otomasyon sistemleri ile bağlantı bir hale getirildiğinde, devir daim yapan sistem verilen komutları her zaman yerine getirerek en ideal yerden ısıtma sonucunu sağlayacaktır.

Sulu Yerden Isıtma Size Neler Kazandırır?

İdeal yapısı ile birlikte sulu yerden ısıtma sistemleri konutlarda veya çalışma alanlarında çok büyük avantajlar oluşturmaktadır. Hangi çeşit olursa olsun zemin ısıtma sistemleri her zaman daha konforlu ve sağlıklı sistemler oluşturmaktadır. Ancak sulu yani su sirkülasyonu sayesinde çalışan sistemler, çok daha avantajlı yapısıyla sağlıklı bir ortam, tasarruflu bir ısınma ve uzun ömürlü kullanım gibi fırsatlar sunmaktadır.

Bugün temel olarak evlerde özellikle petekli kaloriferler kullanıldığında dekorasyon açısından da negatif bir durum ortaya çıkmaktadır. Isı pompası ve klima gibi kullanımlar ise daha fazla enerji sarfiyatına neden olmaktadır. Ancak yerden ısıtma İstanbul çalışmalarının yapıldığı her alanda çok daha tasarruflu bir kullanım elde edilerek, dekorasyon açısından da çok daha zengin ve geniş bir alan elde edilebilir.

Sulu Yerden Isıtma Fiyatları Ve Garantisi

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak sizler için gerçekleştirdiğimiz sulu yerden ısıtma sistemlerinde mutlak olarak garantili ve güvenceli bir yapı sunuyoruz. Üstelik hangi noktada talep edilirse edilsin zemin ısıtma İstanbul çalışmalarında her zaman en uygun fiyat garantisi de sunulmaktadır. Konut sahipleri veya işletme sahipleri firmamızdan talep ettikleri alttan ısıtma İstanbul çalışmalarında istedikleri markaları tercih ederek, bu markaların garantili, yedek parça desteği sağlayan ve uygun fiyatlı ürünleriyle sonuca ulaşabilir.

Firmamız hizmet çerçevesi içerisinde sadece bu sistemlerinin uygulanması açısından değil gereken noktalar da servis hizmetlerinin sunulması, onarım işlemlerinin yapılması ve yedek parça desteğinin sunulması konusunda da hizmet verilmektedir. Ayrıca tüm bu noktalar dışında alttan ısıtma çalışmalarının gerçekleştirilmesi için gereken tüm ürünler konusunda da hizmet alarak, ürün temin edilebilir. Ortalama yerden ısıtma m2 fiyatı 15 Euro + K.d.v. olarak hesaplanabilir

Sulu Yerden Isıtma

İnsan olmanın kendi doğasında olan belli başlı olgular bulunuyor. Dahası kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürülebilmesi için kullanılan alanlarda asgari gereksinimlerin karşılanması gerekiyor. İşte tam da bu noktada ısınma olgusu devreye giriyor. Yaşanılan mekanlarda insan sağlığının bozulmaması için 21 ile 24 derece arasında ısı değerinin olmasını uzmanlar tavsiye ediyor. Bunun için de farklı türden ısıtma sistemleri kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi de son yıllarda giderek daha çok kullanılan yerden ısıtma sistemi adı verilen sistemlerdir. Yerden ısıtma sistemleri kendi içinde alt başlıklara ayrılır. Bunlardan bir tanesi de sulu yerden ısıtma sistemleri adı verilen yerden ısıtma sistemleridir. Bu yazıda da bu konunun detaylarına yer verilmektedir.

Sulu Yerden Isıtma Nedir?

Adım adım giderek sulu yerden ısıtma acaba nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir ise en ana hatları ile şu şekilde bir açıklama yapılabilir. Yerden ısıtma sistemleri içinde özel boruların içinden su geçirilerek uygulanan yerden ısıtma sistemleridir.

Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

Sulu yerden ısıtma nedir sorusunun yanıtını üstte kavramsal olarak açıklandıktan sonra sistemin nasıl uygulandığını da açıklamak gerekir. Böylece bu sistemi kullanmak isteyenlere de bir fikir verecektir. Öncelikli olarak sulu yerden ısıtma projesi hazırlanır. Bunun için tam anlamı ile bir mühendislik çalışması yapılır. Hangi alanda kaç metrekare hangi malzemeler kullanılacak bunlar en doğru biçimde belirlenir.

Sulu yerden ısıtma sistemlerinde manuel, termostatik , otomatik vanalar kullanılacağı alana bağlı olarak değişkenlik arz ederek kullanılır.

Bu sistemlerin uygulanması sırasında yerde yer alan alanın altına öncelikli olarak bir izolasyon malzemesi kaplanır. Bu malzemenin üzerine plastik su boruları döşenir. Sonrasında bu borulara besleyici kanaldan su getirmekte olan kollektörlerin, binanın belli başlı yerlerinde montajı yapılması ile kurulur. Kurulumu son derece kolaydır.


Sulu Yerden Isıtma Sistemi Videoları

Sulu Yerden Isıtma Sisteminde Kullanılan Malzemeler

Hemen bu noktada sulu yerden ısıtma sistemleri için kullanılan malzemelerden de bahsetmek gerekir ise kullanılan en temel malzeme üstte ifade edilen uygulamasından da anlaşılacağı üzere plastik su borularıdır. Kullanılan boruların mutlaka ilgili standartlara uygun olarak üretilen borular olduğundan emin olunmalıdır. Bunun yanı sıra çok farklı bileşenleri olan kolektörler, ortaya çıkması muhtemel ısı kayıplarını önlemek için ve sistemin verimini artırmak için kenar yalıtım bandı, sinyal güçlendirici, U klips, boru tutucular, termostat, vana , modülasyon dübeli gibi malzemeler de kullanılır. Sistem görüldüğü gibi son derece entegre olan bir sistemdir.


Sulu Yerden Isıtma Sistemlerinin Çalışma Şekli

Şöyle bir soru bu sistemi kurdurmak isteyenlerin aklına gelebilir. Acaba sulu yerden ısıtma sistemleri içinde olan sudan dolayı ses çıkarır mı? Kesinlikle ses çıkaran bir yapısı yoktur. Çalışma biçimine gelindiğinde ise elektrikli yerden ısıtma sistemleri ile aynı prensipte çalışır. Yani konuyu açmak gerekir ise burada ısıtıcı borular asıl işlevi malzemelerdir. Merkezî ısıtıcının aracılığı ile ısıtılmış olan su katlar ve kolonlar arasında olan kollektörler aracılığı ile biriktirilmiş olan depodan plastik su borularına ve sonrasında buradan depoya devir daim yaparak sistem çalışır Sistemin içine entegre edilmiş olan otomatik veya manuel termostatlar da burada son derece hayati bir işleve sahiptir. Hangi tip termostat seçilmiş olursa olsun ortam sıcaklığının aynı derece kalmasını sağlarlar. Suyun sıcaklığı da 30 ile 35 derece arasında ayarlanır.

Sulu Yerden Isıtma Nerelerde Kullanılır?

Sulu yerden ısıtma sistemleri işin özünde yazının en başında da ifade edildiği gibi kaliteli bir yaşam sürmek isteyenlerin olduğu tüm açık ve kapalı alanlarda kullanılabilir. Tüm evlerde rahatlıkla kullanılabilecek olan bir sistemdir. Bunun yanı sıra kapalı alan olarak bakıldığında okullar, hastaneler, son sistem oteller, alışveriş merkezleri, havalimanı, ofisler, camiler gibi yerlerde de sulu yerden ısıtma sistemleri kullanılır. Yine hem açık havuzlar, hem kapalı havuzlarda da sürekli kişilerin yaz kış tüm mevsimlerde yüzebilmesi için kullanılan sistemlerdir.

Otoyollar ve köprüler de sulu yerden ısıtma sistemlerinin kullanıldığı diğer yerlerdir.

Sulu Yerden Isıtma Niçin Tercih Edilir?

Sulu yerden ısıtma sistemleri birçok sebepten ötürü tercih edilir. yerden ısıtma faydaları için söylenebilecek olan başlıca olgular şunlardır:

• Kullanılan alan içerisinde yer kaplamaması en önemli tercih sebepleri arasındadır.

• Maliyet açısından bakıldığında diğer sistemler ile kıyaslandığında çok daha uygun maliyetlidir

• Eşit bir biçimde ısıtma sağlar

• İstenildiği gibi ısının ayarlanması mümkündür.

Zemin ısıtma sistemleri içinde en ideal olan ısıtma sistemlerinin başında gelir.

Yerden ısıtma temizliği ve bakımı son derece kolaydır.

• En az maliyet ile ısınılmasını sağlar.

• Uzun süreli ısınma gereksinimleri için idealdir.

• Özellikle alttan ısıtma İstanbul kentinde kentin yapısı sebebiyle sürekli olarak kullanılmaktadır.

Sulu Yerden Isıtma Yaptırırken Bilinmesi Gerekenler

Kişiler ya da firmalar sulu yerden ısıtma sistemleri yaptıracağı zaman belli başlı bazı konulara dikkat etmeli ve sonrasında son karar vermelidir. Bu hizmet de benzer diğer yerden ısıtma sistemleri gibi özel bir mühendislik çalışmasıdır. Makine mühendislerinin uzmanlık alanında olan bir sistem olduğu için bu alanda uzmanlaşmış olan, referansları olan, sizin yerden ısıtma sistemi yaptıracağınız alanda benzer çalışmaları yapmış olan mühendislerin olduğu firmalardan böylesi bir hizmet alımına gidilmelidir. Hizmet alınmadan önce size özel mutlaka bir fizibilite çalışması istenmeli ve konu ile ilgili kafaya takılan tüm soruların yanıtları net bir biçimde alınmalıdır. Hizmet alınacak olan firmanın referansları mutlaka kontrol edilmeli, nereye ne tür çalışmalar yapmış öğrenilmelidir.

Çalışılacak olan firmanın müşteri odaklı yaklaşım sergileyip, sergilemediği, alanında sahip olunması gereken belgelere sahip olup olmadığı da mutlaka araştırılmalıdır. Sizin istediğiniz sürede işi teslim edeceğinden emin olunmalıdır. İşin finansal yönüne gelindiğinde ise elbette bu noktada da ciddi bir araştırma yapılmalı ve sonrasında sizin sulu yerden ısıtma sistemi için uygun fiyat verildiğine emin olunduğunda hizmet alınmalıdır.

Son karar verildikten sonra karşılıklı olarak bir sözleşme imzalanmalı ve sonrasında çalışmalar başlamalıdır.

Sulu Yerden Isıtma Fiyatları

 Sulu alttan ısıtma uygulatmak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de yerden ısıtma fiyatları nedir sorusunun yanıtıdır. Bu noktada baştan net bir yanıt verilebilmesi olası değildir. Zira yerden ısıtma maliyeti çok farklı parametrelere göre değişim gösterir. Öncelikli olarak güncel o an için olan yerden ısıtma malzeme fiyatları maliyetleri belirleyen en temel faktörler arasındadır. Kullanılan malzemenin yerli ya da yabancı malzeme olması da rakamları etkiler. Toplam metrekare üzerinden ortaya total bir rakam çıkar. Bunun yanı sıra örneklem vermek gerekir ise yerden ısıtma İstanbul için olan maliyetleri ile Anadolu’nun herhangi bir kentinde ortaya çıkan maliyetler aynı değildir. Her sulu yerden ısıtma sistemi kuran firmanın da kendince bir fiyatlandırma politikası vardır.

Ödeme noktasında ise kredi kartı ile ödeme, peşin ödeme, firmanın hesap numarasına havale yapma gibi ödeme biçimleri vardır. Kimi yerden ısıtma firmaları çok geniş bir alanda sulu zemin ısıtma İstanbul kentinde uyguladığı zaman belli bir oranda indirim yapabilmektedir. kabaca yerden ısıtma m2 fiyatı 15 euro olarak hesaplanabilir

Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtma sistemlerinin son dönemde önemli bir ivme kazandığı görülüyor; ancak esasen bu özel ısıtma sistemi geleneksel anlamda uzun yıllardan bu yana kullanılıyor. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde alttan ısıtma sistemleri, teknolojiye uyum sağlamış biçimleriyle yeniden gündemde. Yerden ısıtma sistemlerinin verimli bir yöntem olması, düşük maliyetler sunması ve en önemlisi pek çok mekâna uygulanabilir olması, onu daha da cazip hale getiriyor. Bu sistemlerin zaman içinde teknolojiyle beraber kabuk değiştirdiğini söyleyebiliriz. Günümüzde yerden ısıtma sistemlerinde elektrikli, karbon filmli ve sulu gibi türlerden söz edebiliriz. 

Sağladığı avantajlardan dolayı özellikle sulu alttan ısıtma, diğer türlerin biraz daha önünde yer alıyor. Bu yerden ısıtma türünün en önemli özelliği ısıyı dahil olduğu atmosfere eşit ve adil bir şekilde yaymasındaki beceridir. Bu sistem, mekânı daha boyutlu ve işlevsel kullanmanıza olanak tanır. Yaşam kalitenizi arttıran sulu alttan ısıtma sistemleri farklı türlerdeki vanalara çok kolay bir şekilde uyum sağlayabilir. Termostatik ya da otomatik vanaları örnek olarak göstermek mümkündür. Ayrıca ısı kaybını önemli ölçüde önleyen bir sistem olduğu için %100 performansla çalışır. Şimdi sulu yerden ısıtma sistemlerine biraz daha yakından bakmaya ve “Sulu yerden ısıtma nasıl yapılır? gibi sorulara yanıtlar aramaya çalışalım.

Sulu Yerden Isıtma (Alttan Isıtma) Nedir?

Sulu yerden ısıtma, alttan ısıtma sistemlerinin popüler bir türü olarak bilinir. Bu özel ısıtma sisteminin bugün evlerde, büyük otellerde, villalarda, ofislerde rahatlıkla kullanıldığını görüyoruz. Uygulama alanlarında zemine izolasyon materyallerinin üzerine plastik borular döşenir. Daha sonra söz konusu borulara besleyiciden su getirilir. Bu işlemi sistem içinde kolektörler sağlar. Kollektörler sistemin belli safhalarına montajlanır. Sulu yerden ısıtma teknolojisi, günümüzde çok geniş mekanları eşit bir şekilde ısıtmanın en etkili yöntemlerinden biri olarak görülür. Pratik ve sağlıklı olmasının yanında uzun ömürlü kulanım garantisi vermesinden dolayı memnuniyet yaratan sistem, profesyonel ekipler tarafından oluşturulur. Ana dağıtıcı ve borular, sistem içinde farklı ısıtıcı kaynaklarından yararlanabilir. Örneğin güneş enerjisinden faydalandığı zaman ekonomik açıdan sonuç çok daha olumlu yönde olur. 

Sulu yerden ısıtma maliyeti için en başta ödediğiniz rakamlar sayesinde aylık fatura ödemeleriniz oldukça düşecektir. Fiyat performans açısından en önemli sistemlerden biri olduğu için her geçen gün daha çok kullanıcı tarafından keşfediliyor. Sulu yerden ısıtma fiyatları bu anlamda kurulum aşamasında her ne kadar belli bir çıtanın üzerinde olsa da zaman içinde sağladığınız tasarrufla ekonomik açıdan doğru bir tercih yaptığınızı göreceksiniz. Söz konusu sistemi harekete geçiren suyun ortalama 30-40 C civarında olması sonuç almak adına yeterlidir. Bu dereceler dahi bu büyük sistemi aktif olarak çalıştıracaktır. Sulu alttan ısıtma teknolojisinde borulardan geçmekte olan su devir daim yapar. Isı kaybının olmaması, bundan kaynaklanır. 

Yapılara sorunuz şekilde sistemi entegre etmek adına mutlaka kaba inşaat öncesinde aksiyon alınmalıdır. Eğer kaba inşaat tamamlanmışsa yine çözüm üretmek mümkündür; ancak bu zamanı ve maliyetleri bir nebze artırabilir. En azından taban döşemeleri yapılmadan veya tadilatla alakalı süreç sona ermeden sistemin döşenme işlemi mutlaka gerçekleştirilmelidir. Türkiye, sulu borulu yerden ısıtma sistemleriyle yeni tanışmıyor. Çalışma mantığı aynı olmak kaydıyla bu sistem 1980’lerden bu yana bir şekilde çeşitli alanlarda uygulanıyor. Binlerce metrekarelik alanlarda bile normal ısıtma sistemlerine önemli bir alternatif olarak değerlendirilmiştir. 

Sulu Yerden Isıtma Sisteminin Kullanım Alanları

Polimer boruların kullanıldığı sistem, birbirinden farklı yapıda olan pek çok mekânda rahatlıkla uygulanabiliyor. Zaten yukarıda da söz ettiğimiz üzere bu sistemin en önemli tarafı kolay uygulanabilir olması. Yapının ne olduğundan ziyade hangi aşamada olduğu önemli olan noktadır. Günümüzde bu ısıtma sistemi; dairelerde, villalarda, camilerde, hastanelerde, hamamlarda, havuzlarda kullanılır. Ayrıca kombi, ısı pompası ya da güneş enerjisi gibi sistemlere hemen uyum sağlayabilir.  Bu arada “Yerden ısıtma üzerine ne döşenir?” sorusu, kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Bu sistem için herhangi bir zemin kısıtlamasından söz edilemez. Doğal taşlardan fayanslara, mermerlerden parkelere dek her türlü zemin tercihinde sonuç vermeye devam edecektir. Bu nedenle kendinizi zemin tercihi konusunda sınırlandırmanıza hiç gerek yoktur.

          Yerden Isıtma Nasıl Yapılır (Video)



Alttan Isıtmada Ne Tür Malzemeler Tercih Ediliyor?

Sulu alttan ısıtma sistemlerinde ayrı ayrı işlevlere sahip olan materyallere başvurulur. Bu malzemeler arasında doğal olarak en kıymetlisi ısıtma borularıdır. Isıtma borularının niteliği sistemin kalitesini büyük oranda yansıtır. Sıcak sular tamamen bu boruların içinden geçer. Çapları genelde 14 ile 20 mm arasında değişkenlik gösterir. Sistemin uzun seneler boyunca sorunsuz biçimde sonuç vermesini sağlar.  Diğer yandan 5 cm yüksekliğindeki modülasyon panelleri de aynı şekilde sistemin önemli bir parçası olarak kabul görür. Bu paneller bilhassa ısı yalıtımının sağlanmasında kullanılır. Bütün bunlar zeminin altında yer aldığı için ve sağlam bir şekilde gizlendiği için kimsenin görebilmesi ya da fark edebilmesi imkânsızdır.



Kullanıcılar zeminin üst bölümünde yalnızca dağıtım kutusunu görebilir. Bunlar çerçeveli kolektörler olarak da tanımlanabilir. Kolektörler kendi içinde ana vana termometre, doldurma musluğu, plaket gibi alanlara sahiptir. Bunların ayrıca ayarlanabilir çerçeveleri söz konusudur. Tüm bu önemli materyallerin yanında boru tutucuları, köşe düzeltme aparatları, kolon hattı ve sinyal güçlendirici gibi malzemeleri de sıralamak mümkündür. Hatta zaman zaman yoğuşma sensörlerine de ihtiyaç duyulabilir. Hak Enerji Sistemleri olarak sistemlerimizde Fraenkische, Danfoss, Rehau ve Vatanpor gibi önemli ve referansları sağlam markaları tercih ediyoruz.

Yerden Isıtma Sistemi Ne Şekilde Çalışır?

Diğer bütün yerden ısıtma sistemlerinde görüldüğü üzere bu sistemde de ana mantık, atmosferdeki ısı ihtiyacını, doğrudan zeminden besleme üzerine kuruludur.  Amaç mekân içindeki atmosfere homojen düzeyde bir ısıyı dahil etmektir. Sistemin ana omurgasını ısıtıcı borular oluşturur. Borular, modülasyon panellerinden destek alarak zeminin alt bölümüne inşaat aşamasında yerleştirilir. Su merkezi ısıtıcı tarafından ısıtılır. Ardından depolarda toplanan su, katlar arasında yer alan kolektörler üzerinden, devir daim yöntemiyle borulara aktarılır. 

Termostatlar bu aşamada ortam sıcaklığını istenildiği düzeye çeker. Bu termostatlar manuel ya da otomatik olabilir. Sıcaklıklar genelde 28 C ile 36 C arasında bir sıcaklığa sabitlenir. Sağlıklı ve istikrarlı bir ısıtma yöntemi olan sulu alttan ısıtma, geniş alanlarda dahi başarılı şekilde sonuç verir; ancak sistemin devreye girmesi birkaç saati alacaktır. Bu nedenle kapatılmaması ve belli bir seviyede çalıştırılmaya devam etmesi tavsiye edilir. 

Alttan Isıtma Sistemi Avantajları

Sulu yerden ısıtma teknolojisinden yararlanan kullanıcılar pek çok avantajla karşılaşacaktır:

    • Her şeyden önce sulu alttan ısıtma sistemleri maliyeti oldukça makul düzeydedir. Özellikle alttan ısıtma m2 fiyatı üzerinden değerlendirildiğinde diğer sistemlere kıyasla daha uygun olduğu görülecektir.  

    • Yaşam alanlarınız için son derece sağlıklıdır. Toz vs. oluşumlara olanak tanımaz.

    • Homojen bir dağılım sunduğu için her tarafı eşit ısıtır. Odanın bir bölümü soğuk bir yanı sıcak kalmayacaktır.

    • Sulu yerden ısıtma sistemleri fiyatları ne olursa olsun, aylık fatura ödemelerinde de göreceğiniz üzere, diğer ısınma yöntemlerine göre %20 tasarruf sağlanır. 

    • Dekor yaratma süreçlerine olanak sağlar. Bu tip girişimlere engel olmaz.

    • Katlar arasında ısı yalıtımı sağlar.

    • Alttan ısıtma sistemleri sağlıklıdır. Yerden ısıtma toz yapmaz, mite böceklerinin yaşamasını desteklemez. Çünkü hesap edilerek bulunmuş, ihtiyaca uygun ısı miktarları ile uygulanan yerden ısıtma sistemleri, yapılarda insan anatomisine uygun ve üniform bir yaşam ortamı yaratır.

    • Sağlıklı bir insanın çevresindeki bulunan hava sıcaklığı 20 ile 22 C dir. Sağlıklı bir insanın koltuk altı sıcaklığı ise 36,5 C dir. Ayak taban yüzeylerinin ise 23-25 C de tutulması en idealdir. Bundan dolayı 23-25 C tutulmak istenen ayak taban sıcaklığına yakın bir döşeme ısısı sağlığımızı ve konforumuzu devam ettirecektir.

    • Isıyı homojen dağıtması sebebi ile mekânın her yerinde ısı derecesi aynıdır.

    • Yerden Isıma sistemi ekonomiktir. İlk yatırımda diğer kaliteli ısıtma sistemlerinden %20, işletme giderlerinde %50 tasarruflu sağlaması ve bakım giderlerinin çok az oluşundan dolayı daha ekonomiktir. Radyatör Sistemleri en az 70-80 derece sıcak su ile çalışırken, yerden ısıtma sistemi 40-45 derece mertebelerinde çalışır.

    • Oda içerisinde radyatör v.b ısıtıcılar olmadığından dolayı arzu edildiği gibi dekor yapılma imkânı sağlar. Bina zemininin tamamına izolasyon yapıldığından katlar arasında ısı yalıtımı ve ses izolasyonu sağlanmaktadır.

Gerek fiyat gerekse de uygulamaya dair aklınıza gelen tüm soruları Hak Enerji olarak cevaplamaya hazırız.

Yerden Isıtma Uygulamalarımız

Sulu Yerden Isıtma Kulanım Alanları

    • Konut (Daire, Villa), Okul, Hastane, Cami, Toplu konutlar (Kooperatif), Türk hamamı, Yüzme havuzları, Kış bahçeleri, Seralar, Hava alanları, yollar vb. tüm mekânlarda kullanılabilirler.

    • Kombi, kazan, ısı pompası veya güneş enerjisi sistemine kolaylıkla entegre olabilen sistemlerdir.

    • Yerden ısıtma uygulamalarında sanılanın aksine herhangi bir zemin tipi kısıtlaması yoktur. Doğal taşlar, parkeler, seramik ve fayans çeşitleri, ahşap uygulamaları ve mermerler ile kullanılabilir.

Yerden Isıtma M2 Fiyatları

Danfoss Yerden Isıtma M2 FiyatıRehau Yerden Isıtma m2 Fiyatı
70 m2 yerden ısıtma m2 fiyatı18.500 TL20.250 TL
100 m2 yerden ısıtma m2 fiyatı 26.000 TL28.500 TL
150 m2 yerden ısıtma m2 fiyatı38.500 TL42.250 TL
200 m2 yerden ısıtma m2 fiyatı52.000 TL57.000 TL
300 m2 yerden ısıtma m2 fiyatı77.000TL84.500 TL

Burada yapılan fiyatlama otomasyon talebi ve projeye göre değişkenlik gösterebilir, bir bağlayıcılığı yoktur.

Projenize göre en uygun çözümler ve anahtar teslim fiyat için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Sulu Yerden Isıtma Sistemi Sulu Yerden Isıtma Sistemleri Fiyatları Sulu Yerden Isıtma Nasıl YapılırYerden Sulu Isıtma Sistemleri Sulu Yerden Isıtma Maliyeti Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır Sulu Yerden Isıtma Nedir
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Demirciler Sitesi 3. Yl No:45 Seyitnizam, 34015
    Zeytinburnu/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr