Yerden Isıtma Sistemleri

  Ana sayfa > Hizmetler > Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden Isıtma

Yerden ısıtma İnsan metabolizmasının fizyolojik ve psikolojik olarak her zaman ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi kaynaklar yer almaktadır. Bu kaynaklar içerisinde fizyolojik etkileri oluşturan noktalara bakıldığında, özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde soğuk havaya karşı ısınma ihtiyacı en temel ihtiyaçlardan birisidir. Bu noktada insanlar geçmiş dönemlerde soba ve ateşten faydalanırken, bugün yerden ısıtma gibi modern sistemlerden yararlanmayı tercih etmiştir. Modern ve konforlu bir ısıtma mantığı oluşturan zemin ısıtma iki farklı yöntem ile birlikte sulu veya elektrikli kullanım sayesinde tercih edilebilir. Bu tercihlerden herhangi biri sayesinde yaşam alanlarında eski dönemlerde kullanılan klasik kalorifer, soba, klima veya ısı pompası gibi ısınma sistemlerine göre daha popüler ve ideal bir tercih yapılabilir.

Yerden Isıtma Nasıl Sağlanır?

Modern bir tercih olarak yerden ısıtma zemin üzerinde döşenmiş ısıtma tesisatı ile ısının zeminden başlayarak yukarıya doğru ulaşması sistemini oluşturmaktadır. Bu ısıtma sistemi, firmamız tarafından bugün konutlarda ve çalışma alanlarında uygulanırken, ısı kaybını en düşük noktaya ulaştıran ve ideal bir dağıtım oluşturan bir yapı elde edilmesi sağlanmaktadır. Zemin ısıtma çok eski zamanlardan günümüze aktarılmış bir ısıtma sistemi olmasa da ülkemizde yine de uzun yıllardır firmamız sayesinde elde edilen bir sistem olmayı başarmıştır. Yerdenisitma.org özellikle rehau yerden ısıtma sistemlerini bugün Türkiye'nin birçok farklı kentinde İstanbul başta olmak üzere sunmaktadır. Birçok önemli markanın bayisi olması vasıtasıyla firmamız, rehau yerden ısıtma İstanbul konumunda da bulunarak özellikle sulu yerden ısıtma sistemleri açısından hizmetler vermektedir. Bugün kapsamlı bir şekilde binlerce farklı yerleşim alanında ve çalışma alanında bu sistemler ile birlikte aynı zamanda elektrikli sistemler veya kısmen daha az tercih edilse de karbonik folyolu sistemler gibi çeşitler de bulunmaktadır. Tercih edilen bu sistemlerden herhangi birisi Yerdenisitma.org üzerinden talep edildiğinde, zeminde öncelikle bir izolasyon döşemesi sonrasında üzerinde sistemin türüne göre ısıtma boruları veya ısıtma kabloları döşemesi gerçekleştirilir. Daha sonrasında diğer ekipmanlar ve ısıtma sistemine bağlantı ile birlikte alttan ısıtma uygulaması tamamlanarak, yapı içerisinde konforlu bir sonuç elde edilir. Sistem ortalama 40-50 santigrat derece ılık su bağlantısı veya elektrik kablosunun yaydığı enerji ile birlikte zemin ısıtma işlemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.

Sağlığınız İçin İdeal Yerden Isıtma Sistemleri

Firmamız tarafından bugün hem yaşam hem çalışma alanlarında uygulanan alttan ısıtma insan sağlığı için en ideal ve konforlu ısıtma sistemi olarak görülmektedir. Bu sistem bahsedildiği şekilde birçok farklı alanda uygulanırken, enerji bağlamında da güneş enerjisi, doğal gaz, katı veya sıvı yakıt kullanan enerji kaynakları ile bağlantılı şekilde kullanılabilir. Günümüzde ideal bir şekilde alttan ısıtma İstanbul sistemlerini kullanan birçok farklı yapıda özellikle daha önce yer alan kömürlü veya doğalgazlı kalorifer sistemlerinin yerine bu sistem tercih edilmektedir. Ayrıca elektrikli olarak kurulan yerden ısıtma sistemlerinde de elektrik enerjisinin kullanımı ile ısı enerjisi elde edilmektedir. İdeal yapısı ile birlikte zemin ısıtma İstanbul ısıyı alana doğru şekilde ulaştırdığı için hızlı ve sağlıklı ısıtmayı aynı zamanda da tasarrufu ve konforu sağlar. Özellikle firmamız güvencesinde sunulan rehau yerden ısıtma sistemleri, sulu kullanım yapısı ile birlikte kalorifer petekleri veya klima gibi hantal eşyaların bulunmadığı bir ortamda dekorasyon açısından da size büyük katkılar sağlar. Yaşam alanlarınızda veya çalışma alanlarınızda rehau yerden ısıtma İstanbul çalışmalarını talep ettiğinizde, tek bir telefon sayesinde firmanız ile görüşebilir ve tüm zeminler için uygun olan bu çalışmayı siz de tercih edebilirsiniz. İnsan sağlığı ile birebir uyumlu olan bu kontrollü ısınma sistemi; oda termostatları, otomasyon ve termostatik vanalar vasıtasıyla tam kontrollü şekilde güçlü bir ısınma oluşturur. Bu nedenle alttan ısıtma İstanbul çalışmaları parke, halı döşenmiş zeminler veya mermer zeminler gibi her zemin altında kullanılabilir.

Yerden Isıtma Otomasyonu

Son yıllarda yerden ısıtma sistemlerinde sağlanan en önemli avantajlarından birisi de otomasyon sistemi ile daha konforlu ve tasarruflu bir sistem kullanımının elde edilmesidir. Bu modüler ve modern sistemler içerisinde kontrollü ısınmayı oluşturmak açısından özel bir otomasyon sistemi geliştirilmiştir ve bu sistem farklı markalarda uygulanabilir bir yapıya sahiptir. Alttan ısıtma uygulamalarında otomasyon sisteminin kullanılması için genellikle konut veya çalışma alanı içerisindeki her bölüme döşenmiş olan ısıtma sisteminin tek bir noktada bağlanması ve ardından ısıtma kaynağına bağlı hale gelmesi gerekir. Sonrasında örnek olarak konutlarda her oda içerisinde otomasyon sistemi için ayrı bir cihaz kullanılır ve bu odaların her birinde sıcaklıklar ayrı ayrı kontrol edilebilir. Otomasyon sistemlerinin bugünkü en büyük artılarından birisi, uzaktan kontrol sayesinde ısıtmanın daha sağlıklı bir hale getirilmesidir. Çünkü rehau yerden ısıtma gibi sistemlerde sunulan oda termostatları, kablosuz kullanım ve akıllı telefon üzerinden mobil kontrol gibi imkanlar sağlamaktadır. Bu otomasyon uygulamaları bilhassa sulu sistemlerde daha faydalı ve pratik bir kullanım oluşturmaktadır.Yerdenisitma.org olarak sunduğumuz Rehau, Danfoss veya Wavin Pilsa gibi yerden ısıtma sistemlerinde oda termostatlarını kullanmayı her zaman tercih ediyoruz. Farklı markalardan seçilmiş olan bu termostat ürünleri, daha uygun bütçeli bir şekilde yani tasarruflu olarak ısıtma avantajı sağlıyor. Servis hizmetlerini ve kurulum hizmetlerini gerçekleştiren personellerimiz, kurulum sırasında sizler için termostat kullanımı ayarlarını gerçekleştirecek, sonraki süreçlerde de kullanımı nasıl sağlayacağınızı anlatan bir sunum gerçekleştirecektir.


yerden ısıtma sistemiyerden ısıtma sistemi istanbul

Garantili Yerden Isıtma

Firmamız tarafından sizler için sunulan hizmetlerde en önemli ayrıntılardan birisi zemin ısıtma İstanbul sistemlerinde garanti imkanının elde edilmesidir. Çünkü firmamız farklı markalarda gerçekleştirdiği uygulamalarda aynı zamanda sonraki süreçlerde de özel servis ve bayi işletmesi olarak hizmet vermektedir. Bu bağlamda da her zaman zemin ısıtma sistemi içerisinde bulunan tüm parçaların onarımlarının yapılması, yedek parça değişimlerinin gerçekleştirilmesi ve çalışan bir sistemin sürekli hale getirilmesi için firmamızdan hizmet alınabilir. Yılın 365 günü alttan ısıtma İstanbul sistemlerinde karşılaştığınız sorunların çözümüne elde edebilmek açısından tek bir telefon sayesinde firmamızdan servis hizmetleri talep edebilirsiniz. Bu konuda mutlak olarak uygulamayı firmamızın gerçekleştirmiş olması zorunluluğu bulunmadan, alttan ısıtma sistemlerinde yaşanan sorunlar için bahsedilen ideal ve konforlu markalar sayesinde bakım, onarım ve parça değişimi gibi hizmetler sağlanabilir.

Yerden Isıtma Fiyatları

Temel kullanım mantığı ile birlikte ister doğalgaz yani kombi bağlantısı ile ister kömürlü kalorifer bağlantısı ile bugün yerden ısıtma sistemlerini kullanmak mümkündür. Bu konuda da isterseniz yapı inşaatı isterseniz sonraki süreçlerde konut veya işletmelerde alttan ısıtma uygulaması talebi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede firmamız istediğiniz zamanda garantili, uzun ömürlü ve tam konforlu bir uygulama gerçekleştirecektir. Her geçen gün daha fazla yaygın bir hale gelen zemin ısıtma İstanbul sistemleri, doğal gaz veya katı yakıt kullanımında yüksek bir tasarruf oluşturduğu için de özellikle kış aylarının en sert geçtiği bölgelerde tercih edilmektedir. Firmamız tarafından sağlanan rehau yerden ısıtma İstanbul hizmetleri gibi tüm hizmetler İzmir, Ankara, Bursa veya Yalova gibi birçok farklı kentte de gerçekleştirilmektedir. Yerdenisitma.org olarak sizler için gerçekleştirdiğimiz zemin ısıtma sistemlerinde hangi marka seçilmiş olursa olsun hem tüm uygulama hem de kullanılan parçalar açısından en uygun fiyat garantisini sağlıyoruz. Bu konuda temel amacımız, müşteri memnuniyetini sağlayacak şekilde uygun fiyat politikası ile hizmet vermektir. Yüksek hizmet kalitemiz karşısında sizin için sunulan uygun fiyat avantajı ile birlikte bugün tecrübeli bir kadrodan hizmeti almak için sulu veya elektrikli alttan ısıtma İstanbul hizmetlerinde firmamızı tercih edebilirsiniz. kabaca yerden ısıtma m2 fiyatı 15 euro olarak hesaplanabilir

Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtma sistemi günümüzde enerji verimliliği sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Yerden ısıtma sisteminin kullanıldığı mekanlarda sıcaklığın istenilen dereceye getirilerek tutulması sağlanmaktadır. Enerji verimliliğinin yanı sıra, konforlu ve güvenli olması tercih edilmesinde oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Yerden Isıtma sisteminin kullanılacağı mekanlarda iç ve dış çevre özenle incelenerek bir plan çıkartılmaktadır. Dış etkenler mekân içerisindeki ısı durumunu etkilediğinden buna yönelik önlemler alınmaktadır. Zemin ısıtma sistemi kullanılan mekânın sıcaklığının sürekli olarak aynı seviyede tutulmasına olanak sağlayan yerden ısıtma sistemi maksimum 35-40 derece arasında çalışmaktadır. Kullanıcılarına her anlamda birçok avantajı sunan zemin ısıtma sistemi merkezi ve lokal olarak iki farklı bölümde incelenmektedir. Yerden ısıtma sistemleri kullanıldığı alanlarda estetik bir görüntüye ulaşılmasına olanak sağlamaktadır. Yere döşenen ısıtma sistemi mekân içerisinde kalabalık görüntüye neden olan peteklerin kullanımını ortadan kaldırmıştır.

Son dönemlerde rağbet gören yerden ısıtma sistemi özel borular sayesinde zemine döşenerek yapılmaktadır. Bu konuda deneyimli ve en önemlisi uzman olan kişiler tarafından yapılan zemin ısıtma sistemi kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Lokal ısıtma sistemi ve merkezi ısıtma sisteminin amaçları her ne kadar aynı olsa da kullanım bakımından birbirinden farklıdır. Lokal ısıtma sistemi merkezi ısıtma sisteminin aksine bireysel bir ısıtma sistemidir. Yerden ısıtma maliyeti kullanılan malzemelere göre değişkenlik göstermektedir.

Yerden Isıtma Sistemi Avantajları

Yakıttan %15 ile %20 arasında bir tasarruf sağlanmasına olanak sağlamaktadır. Bu tasarruf miktarı mekânın metrekaresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Konforlu bir ısıtma sistemi olduğundan herhangi bir ayar ile uğraşılmasına gerek duyulmamaktadır. Yerden ısıtma sistemleri özellikle son dönmelerde yeni yapılan binalar için sıkça tercih edilmektedir. Eski sistem petek kullanımını ortadan kaldırdığından aynı zamanda petek temizliği ile uğraşılmasına gerek yoktur. Birçok kişinin oldukça iyi bildiği üzere petek kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Herkesin malumu olduğu üzere peteklerin konumları mobilya konumlarını doğrudan etkilemektedir. Ayrıca peteğin konumlandırıldığı duvarın ekstra bir şey için kullanılması da mümkün değildir. Bu durum hem estetik görüntü oluşmasını engellerken hem de yer işgal etmektedir. Alttan ısıtma sisteminde bu tarz olumsuz durumlarla karşılaşılması mümkün değildir. Zemin ısıtma İstanbul bölgesinde yoğun olarak yapılmaktadır. Evinizin daha konforlu ve en önemlisi daha sıcak olması için ısıtma sisteminin ayrıcalıklarından sizlerde faydalanabilirsiniz.

•Mekân içerisinde görüntü kirliliği yaratacak bir sistem değildir.
•Enerji tasarrufu sağlamaktadır.
•Bakım maliyeti düşüktür.
•Peteklerde olduğu gibi sürekli temizliğe ihtiyaç duyulmadığından hijyeniktir.
•Zemin kaplamasının ne olduğunun önemi yoktur, tüm zemin kaplamaları ile çalışabilmektedir.
•Herhangi bir hava sirkülasyonu durumu olmadığından tozlanma gibi bir durumla karşılaşılmamaktadır.

Yerden Isıtma Sistemi Videoları

.
.



Yerden Isıtma Sistemi Nasıl Yapılır?

Yerden ısıtma sisteminin zemine döşenmesi sırasında birçok unsura dikkat edilmektedir. Her anlamda birçok avantajı kullanıcılarına sunan yerden ısıtma sisteminde iki farklı sistem kullanılmaktadır. Isıtma sulu borular ve elektrik kablolu olarak ayrıştırılan bu sistem sayesinde mekan istenilen sıcaklığa rahatlıkla getirilebilmektedir. Zemine döşenen ısıtma borularının kalitesi bu aşamada oldukça büyük bir öneme sahiptir. Birçok alternatif olmasına karşın yapılan işlem sırasında kaliteden ödün verilmemesi gereklidir. Rehau yerden ısıtma sisteminde çok sık kullanılan bir markadır. Rehau kalite ve güvenliği ile bilinen bir marka olduğundan yerden ısıtma İstanbul sisteminde tercih edilmektedir. Rehau markası Almanya merkezli olan bir firmadır. Kaliteli malzemeleri ile adından sıkça bahsettiren marka özelikle 2016 yılı sonrasında Türkiye’de kendini göstermeyi başarmıştır. Türkiye’nin farklı birçok şehrinde hizmet vermesine karşın İstanbul’da yoğun bir talep bulunmaktadır. Rehau yerden ısıtma İstanbul halkına kaliteli hizmet avantajlarını sunmaktadır.

Yerden Isıtma Sisteminin Uygulanması

Yerden ısıtma sistemi uygulanacak olan mekân öncelikle gezilerek ön inceleme yapılır. Akabinde yerden ısıtma çizim programı kullanılarak ısıtma sisteminin nasıl döşeneceğini karar verilir. Oldukça büyük bir titizlik ile hazırlanan projede zeminin türü ile ilgili detaylı bilgi alınmaktadır. Zeminin cinsi projenin ne şekilde uygulanması gerektiği hakkında bilgi sahibi olunması için gereklidir. Bu konuda deneyimli kişiler tarafından yapılan ön hazırlık ardından uygulama işlemine geçilmektedir. Zeminin laminat, ahşap, taş veya fayans olması ısıtma sistemini etkileyen bir unsur değildir lakin sadece ilk ısınma süresini etkiler. Tüm yüzeyler için kolaylıkla uygulanabilen zemin ısıtma sistemi sayesinde mekân içi sıcaklık her zaman istenilen seviyede tutulabilir.

Yerden Isıtma Sistemi Enerjisi Nasıl Karşılanır?

Yerden ısıtma sistemi günümüzde konforlu bir ısıtma sistemi olduğundan yoğun olarak tercih edilmektedir. Evin kirlenmesi veya peteklere uygun mobilya yerleştirilmesi gibi bir durumla karşılaşılmadığından oldukça zahmetsizdir. Bu durum düşünüldüğünde yerden ısıtma sistemlerine olan rağbetin artması olağan karşılanmaktadır. Zemin altına döşenen elektrikli veya sulu ısıtma sistemlerinde yakıt tüketiminin ne şekilde olduğu ise sıkça sorulmaktadır. Yakıt tüketimi için güneş enerjisi, katı yakıtlar, sıvı yakıtlar ve doğal gaz kullanılmaktadır. Yakıt tüketiminin karşılanması ile sulu borularda ısı elde edilmektedir.

Yerden Isıtma Sistemi Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Modern teknolojinin nimetlerinden biri olan yerden ısıtma sistemini birçok faydası bulunmaktadır. Her anlamda avantajlı şekilde ısı ihtiyacının giderilebilmesi için kullanılan yerden ısıtma sistemi kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Döşeme işlemi sırasında her türlü detaya dikkat edilerek hazırlanan proje doğrultusunda işlem gerçekleştirilmektedir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi

Elektrikli yerden ısıtma projesinin kurulumu solu borulara oranla çok daha kolay şekilde yapılabilmektedir. Günümüzde sıkça kullanılan elektrikli yerden ısıtma sistemi küçük alanlar için idealdir. Banyo ve mutfakta tercih edilen bu sistem bakıma daha az ihtiyaç duymaktadır. Bu sistemde 10-18-20-30 W /mt çizgisel güçteki kablo seçimleri yapılmaktadır. Kablo seçimi kullanılacak alana ve zemine bağlı olarak yapılmaktadır. Alan incelemesi sonrasında bu konuda uzman olan bireyler hangi kablonun ne şekilde döşenmesi gerektiğine karar vererek proje hazırlamaktadır.

Enerji verimliliği sağlayan elektrikli zemin ısıtma İstanbul içerisinde tercih edilmektir. Elektrikli yerden ısıtma sistemi seralarda, hamamlarda, otellerde, iş yerlerinde, camilerde ve hayvan barınaklarında tercih edilmektedir. Elektrikli yerden ısıtma kuru yöntem olarak da bilinmektedir. En basit anlatımı ile elektrik kablolarının zemine döşenmesi ile ısınma ihtiyacının karşılanması anlamına gelir.
Büyük çaplı bir tadilat gerektirmemesi tercih edilmesinde önemli bir görev üstlenmektedir. Elektrikli yerden ısıtma sisteminde üç katman bulunmaktadır. Bu katmanlar plastik köpük, alüminyum levha ve ısı veren kablolardır. Bu konuda profesyonel ekip tarafından gerçekleştirilen işlemin doğru olarak uygulanması ardından kolay bir şekilde ısı ihtiyacı giderilebilmektedir. En altta bulunan yalıtım ve yansıtıcı tabaka enerjinin yukarı doğru ivmelenmesine olanak sağlamaktadır. Bu durum ısının kolay bir şekilde üst tabakaya çıkabilmesine olanak sağlamaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemi mekanın kısa süre içerisinde istenilen sıcaklığa ulaşabilmesi için önemlidir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları

Elektrikli yerden ısıtma sistemini doğru uygulanması halinde birçok faydası bulunmaktadır. Her geçen gün yerden ısıtma sistemine olan talebin artmasına bağlı olarak daha kolay uygulanabilen elektrikli yerden ısıtma sistemine sıkça başvurulmaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemi alttan ısıtma ihtiyacının kolayca giderilebilmesine olanak sağlamaktadır.

Elektrikli yerden ısıtma sisteminin uygulanması sulu borulu yerden ısıtma sistemine oranla çok daha kolaydır.
•Yapılan döşeme işlemi 3 gün içerisinde tamamlanabilmektedir.
•Oldukça uzun ömürlü bir ısıtma sistemidir.
•Çalışması sırasında ses çıkartmadığından ses kirliliğine neden olmamaktadır.
•Her odanın ısı seviyesinin farklı derecelerde ayarlanması mümkündür.
•Tüketim seviyesi tamamen kişinin tercihine bağlıdır.
•Kontrollü bir kullanım imkanı sunmaktadır.
•Isınması istenmeyen oda devre dışı bırakılabilir.
•Düşük dereceli bir ısıtma sistemidir.
•Evin yalnızca bir bölümünde kullanılması da mümkündür.
•Oldukça yüksek güvenlikli bir sistemdir, yangın riski kesinlikle bulunmamaktadır.
•Döşeme işlemi için ekstra özel tesisata ihtiyaç duyulmamaktadır.
•Yoğun bir bakıma ihtiyaç duyulmamaktadır.
•Genel kullanım süresi ortalama 60-65 yıldır.

Sulu Borulu Yerden Isıtma Sistemi

Elektrikli yerden ısıtma sistemi ile sıklıkla karşılaştırılan sulu yerden ısıtma sistemi yeni binalar için idealdir. Kurulumu daha zor olmasına karşın düşük enerji tüketimi sebebiyle yoğun olarak tercih edilmektedir. Geniş alanlara uygun olan bu sistem yüksek ve düşük basınçlı boru basıncı seçeneklerine sahiptir. Kullanılacak alana bağlı olarak hangi borunun tercih edileceğine karar verilmektedir. Boru içerisinde dolaşan su zeminin ısınmasına olanak sağlamaktadır. Zemin ısıtma İstanbul ve çevresinde yoğun olarak tercih edilmektedir. Günümüzde bir gereklilik haline gelen yerden ısıtma sistemi hijyen açısından da büyük bir öneme sahiptir. Havada bulunan tozların kişileri rahatsız etmemesi adına nem içeriği mevcuttur. Nem içeriği sayesinde toz akarlarının havada bulunması engellenmektedir. Sağlık açısından ne kadar ciddi bir öneme sahip olduğu net olarak bilinmektedir. Isının kaynağı sıcak su olduğundan hava için gerekli olan nem sağlanmış olur. Böylece yerden ısıtma sisteminin kullanıldığı mekanlarda havanın kuruması gibi bir problem ile karşılaşılması engellenmiştir. Sulu borulu alttan ısıtma İstanbul bölgesinde tercih edilen bir sistemdir.

Sulu Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları

Sulu yerden ısıtma sisteminde kullanılan malzemeler yüksek kalitededir. Kullanılan malzemelerin en iyi kalitede olması kullanım ömrünü direkt olarak etkileyen bir unsurdur. Yüksek kalitede rağmen en uygun yerden ısıtma sisteminden faydalanmak için bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Kalite ve uygun fiyatı bir arada sunduğumuz hizmetin ayrıcalıklarından sizde faydalanabilirsiniz. En iyi sulu yerden ısıtma sisteminin döşenmesi elektrikli sisteme oranla daha zordur. Buna karşın sıkça tercih edilen bir yerden ısıtma yöntemidir.

•Ekonomik bir şekilde ısınma sağlayabilmektedir.
•Kaba inşaat ve tadilatlarda uygulanabilmektedir.
•Uygulama süresi elektrikli sisteme oranla daha uzundur.
•Mekânın istenilen ısıda kalabilmesine olanak sağlamaktadır.
•Konutlarda, ofislerde, spor salonlarında, camilerde, hamamlarda ve kapalı yüzme havuzlarında sıkça tercih edilmektedir.
•Isının homojen bir şekilde dağıtılması sağlanmaktadır.
•Manuel veya otomatik termostat ile çalıştırılması mümkündür.
•Zemin altına döşendiğinden yer kaybını önlemektedir.
•Bakımı kesinlikle zor değildir.
•Uzun süreli kullanım imkanı sunmaktadır.
•Kullanımı oldukça kolaydır.

Danfoss Yerden Isıtma

90 yıllık köklü geçmişi ile yerden ısıtma sisteminde en çok tercih edilen markalardan biridir. Hidrolik yapıya sahip olan sulu yerden ısıtma sistemi kolay ve konforlu şekilde ısınma ihtiyacının giderilmesine olanak sağlamaktadır. Danfoss yerden ısıtma güvencesi ile döşeme işlemine başlanmadan önce mekân içi inceleme yapılmaktadır. Mekânın iç ve dış durumu göz önünde bulundurularak yerden ısıtma sistemi için proje hazırlanmaktadır. Bu proje ısının ev içindeki durumunu ve etkileyen bir unsurdur. Yalıtımın en iyi şekilde yapılması ve döşemenin her detaya dikkat edilerek tasarlanması için bu proje oldukça önemlidir. Projenin hazırlık aşamasında bu konuda uzman mühendisler çalışmaktadır. Keşif araştırmasında zemin durumu, özellikleri ve bütçe hesaplanması gibi detaylara dikkat edilmektedir. Projenin hazırlanması akabinde döşeme işlemi için diğer detaylar tamamlanmaktadır. Pe-xa borular, zemin straforu, kollektörler, termostatik vanalar ve oda termostatları uygun görülen şekilde döşenmektedir. Kullanılan tüm malzemeler yüksek kaliteye sahiptir. Yerden ısıtma döşemesi işlemi uzun vadeli kullanım imkanı sunmaktadır.

Kış aylarında ısınma ihtiyacının önemi düşünüldüğünde konforlu bir ısınma yönteminin tercih edilmesi oldukça doğaldır. Eski usul petekler yalnızca ısının yeteri kadar kullanılamamasında değil görüntü sebebiyle de olumsuzluklara neden olmaktadır. Öyle ki petek kullanımı sebebiyle mobilyalar yerleştirilirken dikkatli davranılması gereklidir. Yerden tasarruf edilmesine yardımcı olan yerden ısıtmalı sistem uzun süreli kullanım imkanı sunmaktadır. Duvarların kullanımını engelleyen petek kullanımını ortadan kaldırmaktadır. Herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için güvenilir tercihler yapılması gereklidir. Danfoss köklü geçmişi ile kalitesini kanıtlamıştır. Kullanılan malzemeler her türlü olumsuz durum dikkate alınarak tasarlanmıştır. Döşeme işleminin büyük bir titizlikle yapılması sırasında birçok farklı unsura dikkat edilmektedir. Yerden ısıtma maliyetleri kullanılan marka ve mekanın metrekaresine bağlı olarak belirlenmektedir.

Fraenkische Yerden Isıtma Sistemi

1906 yılında kurulmuş olan ve kalitesi ile adını duyuran fraenkische yerden ısıtma denildiğinde akla gelen markalardan biridir. Her ayrıntının tüm detaylarıyla tasarlanması ve proje haline getirilmesi ardından döşeme işlemine geçilmektedir. Yüksek teknoloji kullanılarak fraenkische yerden ısıtma sistemi kısa süre içerisinde yapılabilmektedir. Isınma ihtiyacının en konforlu şekilde sağlanmasını amaçlayan firma politikası birçok malzeme içermektedir. Borular, termostat, vana, kontrol panelleri, ısıtma kollektörü, izolasyon bandı ve sabit değer ayar seti gibi malzemeler ile hizmet vermektedir. Kullanılan tüm ürünler yüksek kalite standartlarına sahiptir. Günümüzde en çok tercih edilen ısınma yöntemlerinden olan yerden ısıtma sistemleri ile mekanın sıcaklığının istenilen seviyede tutulması mümkün kılınmıştır.

Yerden Isıtma Sistemi Fiyatları

Hakkında net bir bilgi verilmesi mümkün değildir. Yerden ısıtma sisteminde kullanılan malzemelerden mekanın büyüklüğüne kadar tüm detaylar fiyatların değişmesine neden olmaktadır. Fiyatlar ile ilgili net bir bilgi alınabilmesi için sistemin döşeneceği mekanın incelenmesi gereklidir. Bu süreçte mekânın metrekaresinin de önemi oldukça yüksektir. Yerden ısıtma m2 fiyatı 2021 üzerinden hesaplanarak belirlenmektedir. Kullanılacak olan strafor, tesisat malzemeleri ve borular fiyatın değişkenlik göstermesine neden olmaktadır. İlk etapta yerden ısıtma sisteminin döşenmesi amacıyla verilen ücretin aslında önemli olmadığının bilinmesi gereklidir. Enerjiden tasarruf yapılmasına olanak sağlayan bu sistem klasik doğal gazın aksine her odanın istenilen sıcaklıkta olmasına imkan sunmaktadır. Gerek kullanım kolaylığı gerekse güvenilirliği sebebiyle yerden ısıtma uygulaması sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca yerden ısıtma döşemesinin ısıtma sistemini fiyatlandırmasını etkileyen bir diğer unsur sulu borulu sistem mi yoksa elektrikli sistem mi olduğudur. Bu iki zemin ısıtma sisteminin döşeme fiyatları birbirinden farklıdır. Yerden ısıtma m2 fiyatı 2022 fiyatlarını etkileyen bir diğer unsur ise kullanılacak olan markalardır. Marka çeşitliliğinin olması fiyatları direkt olarak etkileyen bir durumdur. Kullanılacak markanın ne olacağı ile ilgili karar yapılan proje aşamasında belirlenmektedir. Bu aşamada kullanılacak olan ürünler, ürünlerin kalitesi ve mekana olan uygunluk durumları ile ilgili detaylı bilgi verilmektedir. Bu bilgilere istinaden hangi markanın kullanılacağına karar verilmektedir.

*Danfoss Yerden Isıtma M2 Fiyatı şu şekildedir;

•70 m2 ---- 7.235 TL
•100 m2 --- 8.649 TL
•150 m2 ----14.454 TL
•200 m2 --- 17.545 TL
•300 m2 --- 25.545 TL

*REHAU Yerden Isıtma M2 Fiyatlandırması Şu Şekildedir;

•70 m2 --- 8.125 TL
•100 m2 --- 9.414 TL
•150 m2 --- 16.452 TL
•200 m2 --- 18.951 TL
•300 m2 --- 29.545 TL

Sonradan Yerden Isıtma Yapılır Mı? 

Kış mevsiminde ev, ofis gibi yaşam alanlarında yaşanan en büyük sıkıntı ısınma problemi oluyor. Ülkedeki enerji giderlerinin dağılımında da en büyük payı ısıtmanın alması bu sorunu gözler önünde bulunduruyor. Bundan dolayı son senelerde enerji tüketimi ve verimlilik konusu sıklıkla gündeme çıkıyor. Alternatif yollar aramanın sonucunda yerden ısıtma sistemi üretildi ve dünyanın her yerinde kullanılmaya başlandı. Avrupa’da hızla ilerleyen bu sistem, Türkiye’de de 1980’lerden sonra uygulanmaya geçildi. Fakat çoğu yapıda petek, klima veya doğalgaz sistemi olduğu için tüketicilerin en çok merak ettiği soru sonradan yerden ısıtma yapılır mı ve sonradan yerden ısıtma nasıl yapılır oluyor.

Yerden Isıtma Nedir?

Özellikle son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan yerden ısıtma sistemi, birim enerji ile daha fazla kısmı ısıtma ve minimum kaynak ile maksimum fayda almak için en olabilecek seçeneklerin başında yer alıyor. Yerden ısıtma yaşam alanlarının tabandan ısınması anlamına geliyor. Sistem ısının ayaklardan baş hizasına kadar hissedilmesi prensibine dayanarak işliyor. Homojen bir ısınma oluşturan yerden ısıtma; daire, villa, okul, hastane, yüzme havuzu, hava alanı, sera ve yol gibi tüm ısınma istenen yerlerde uygulanabiliyor. Yerden ısıtma, zemin betonunun içine döşenen boruların aldığı enerjiyi zemin altına yayması sistemine söyleniyor. Yerden ısıtma ekonomik, kolay ve sağlıklı bir sistem olduğu için çoğu kişi evine uygulamayı düşünüyor. Evlerdeki petek sistemini yenilemek ve yerden ısıtmaya geçmek için sonradan yerden ısıtma nasıl yapılır bilmeniz gerekiyor.

Yerden Isıtmanın Avantajları Nelerdir?

Yerden ısıtmanın tercih edilmesinin en büyük nedeni daha düşük enerji harcayarak daha yüksek ısı sağlamasıdır. Fakat yerden ısıtma sistemlerinin bundan başka da çok fazla avantajı görülüyor. Yerden ısıtma eşit bir yayılım gösterdiği için tüm alanı homojen derecede ısıtır. Böylelikle seramik kaplı zeminlerde ısı kaybı oluşmaz. Petek, radyatör vb. gibi yer kaplamadığı için ev dekorasyonunda engel oluşturmuyor. Radyatörlü sistemlere göre %30-50 arası enerji tasarrufu sağlayan yerden ısıtma, toz oluşturmadığı gibi mikrop üreme gibi olumsuz koşullar oluşmasını önlüyor. Çevre dostu ve konforlu bir sistem olan yerden ısıtma ile kış aylarını sıcacık geçirebilirsiniz. Fakat tabi ki sistemin bazı dezavantajları da bulunmakta. Bu dezavantajların en başında zaman sıkıntısı görülüyor. Sistem zeminden ısındığı için 2-4 arası bir sürede ısınıyor. Diğer bir sıkıntıysa su kaçağıdır. Sistemde oluşan herhangi bir su kaçağı kurulduğu zemine zarar veriyor. Tüm bunlara rağmen sistem diğer ısınma türlerine göre daha avantajlı ve ekonomik olduğundan dolayı birçok mekânda tercih ediliyor. Yerden ısıtma sistemini yaptırmak sıfırdan yapılan mekanlar için daha avantajlı olurken zemini sonradan değiştirmek daha farklı olabiliyor. Alttan ısınma sonradan yapılır mı sorusunun tüm detaylarını yazımızda görebilirsiniz.

Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

Kış aylarını keyifli geçirmenize neden olan yerden ısıtmanın üç ayrı yöntemi bulunmaktadır. Bunlar sulu borulu yerden ısıtma, elektrik kablolu zeminden ısıtma ve karbon film ile döşeme altı ısıtma olarak isimlendiriliyor. Yerden ısıtma binanızın ve yaşam alanınızın mimari projesi üzerinden projelendirilip hazırlanıyor. Sistem temelde zemin altına borular döşenmesi ile uygulanıyor. Bu borular sıcak su dolaşımıyla ısınıp zemini de ısıtıyor. Yerden ısıtmanın avantajları sizde de merak uyandırdıysa alttan ısınma sonradan yapılır mı sorusu ilginizi çekiyor olabilir. Sonradan yerden ısıtma uygulanabiliyor ancak betonu kırmak gerekiyor. Karbon folyolu sistem parke veya halı haline sonradan yapılabiliyor. Ancak kablolu sistem tadilat veya yeni inşaat halindeki bölgelere yapılabiliyor. Bu yüzden sonradan yerden ısıtma yaptırmak pahalı bir işlem oluyor.

Yerden Isıtma En Uygun Fiyatları

Günümüzde ısıtma sistemleri artık geleneksel yöntemleri geri bırakmış gibi görünüyor. Yerden ısıtma sistemlerini bu bağlamda değerlendirebiliriz. Son zamanlarda yaygınlığı artmaya devam eden bu özel ısıtma sistemleri gerek uygun kurulum maliyetleri gerekse de her mekâna hızlı biçimde uygulanabilir olmasıyla göz önüne çıkıyor. Yaşam kalitesine kattığı önem bir yana, bu tip sistemlerin uzun ömürlü olması, yine aynı şekilde en belirgin tercih edilme nedenleri arasında dikkat çekiyor. Yerden ısıtma sistemleri en başlarda genelde ticari mekânlarda tercih ediliyordu; fakat son dönemlerde konutlarda da rağbet görmeye başlandığı görülüyor. Bundan dolayı da “yerden ısıtma nedir?” sorusunun cevabı daha da bir önem kazandı.

Türkiye’de ısıtma, hala enerji gider kalemleri arasında liderliğini sürdürüyor. Ne yazık ki enerji kaynakları her geçen zaman biraz daha tükenme noktasına geliyor. Kitleler daha bunu tam anlamıyla kavrayamamış olsa bile dünyada yer alan doğal kaynakları kullanabilecek pek bir süremiz kalmadı. Bu durum teknolojik çözümleri zorunlu hale geldi. Enerji tasarrufu ya da enerji verimliliğini odak noktasına koyan her üretim çok daha önemli hale geldi. Yerden ısıtma sistemi tam olarak enerji verimliliğine kanalize olmuş bir teknolojidir. Birim enerji üstünden çok büyük hacme sahip olan bölgeleri dahi ısıtmak bu teknoloji ile mümkün şekle gelebiliyor.

Yerden Isıtma Nedir?

Yerden ısıtma sistemleri en anlaşılabilir ifadeyle, iş yerlerinin ya da konut tipi yapıların taban bölümünden özel tekniklerle ısıtılması anlamına gelmektedir. Sistemin temel işleyişinde “Isınan hava yükselir” mantığı söz konusudur. Bu sebeple ayak tabanlarından başlayıp başa kadar tatmin edici sıcaklıkları kolaylıkla hissetmek mümkün hale gelmektedir. Kullanıcılara çok özel bir konfor alanı yaratan sistemde iki temel uygulama söz konusudur. Bunlardan biri elektrikli ısıtma sistemleri, bir diğeri ise sulu yerden ısıtma sistemleridir. Elektrikli sistemde elektrikten elde edilen enerji tamamen ısı enerjinse dönüştürülür. Bu noktada rezistans kablolarından yararlanılır. Bunlar bazı kaynaklarda ısıtma kabloları olarak da bilinir. İkinci yöntem olan sulu yerden ısıtmada ise dahili olmayan bir kaynakta su özel olarak ısıtılır. Bu su, zemin içine döşenmiş olan borularda döndürülür. Her iki sistem de çok etkili sonuçlar gösterir; fakat her iki sisteminde kendine özgü belli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu birbirinden bağımsız olan yöntemlerin ortak yönü ise ısının eşit şekilde yayılmasına olanak tanımalarıdır. Aynı zamanda her iki yöntemde de enerji verimliliği temel gayedir.

Yerden Isıtma Ne Sağlar?

Yerden ısıtma sistemleriyle beraber insanların yaşam sürdürdükleri ya da çalıştıkları mekânlarda hareket alanı genişler. Kendilerini sıcak ve küçük bir alana sıkıştırmak zorunda olmazlar. Mesela soğuk bir günde evinizin en güzel manzarasının keyfini çıkarırken ayaklarınızın sıcaklığıyla huzurla dolarsınız. Bu modern ısıtma yöntemiyle birlikte artık kış mevsimi kâbus olmaktan çıkıyor. Aslında yerden ısıtma mantığının ilk örneklerine M.Ö. ilk yüzyılda bile karşılaşabiliyoruz. Çin ve Roma o dönem bu sisteme dolaylı yoldan geçen medeniyetler arasında yer buluyor. Bu anlamda tabandan ısıtma olarak da bilinen metodun yeni keşfedilmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Sadece son zamanlarda daha verimli ve daha etkili çözümler bulmak için bu sistem ciddi anlamda bir gelişim sürecine dahil oldu. Türkiye’de ilk olarak Kayseri’de bir tıp medresesinde uygulama yapılmıştır. Eğer siz de bu geleneksel ama bir o kadar da teknolojik olan sistemin bir parçası olmak istiyorsanız ve aklınızda hala çeşitli endişeler ve sorular varsa, yerden ısıtma kullanıcı yorumları sizi aydınlatmaya yetecektir.
Türkiye’de ve dünyada bu sistemi deneyen kişiler memnuniyetlerini bu tip yorumlara dile getiriyor. Evinde ya da iş yerinde böyle bir sisteme sahip olan kişiler terlik giymeye ihtiyaç görmezler. Soba, doğalgaz ve klima gibi alternatif yöntemlerde olduğu gibi mekanlarınızın ortasında yer işgalinde bulunmazlar. Isıyı çok adil şekilde dağıtan sistem sayesinde faturalar çok daha dengeli olabiliyor. Yerden ısıtma doğalgaz faturası ile karşılaştıramayacak bir maliyete sebep olur. Kullanıcılar radyatörlü sistemlere kıyasla doğalgaz faturalarında yaşadıkları kâbusu bu ısıtma sisteminde deneyimlemiyor. Sistemin rutin bakım masraflarının olmaması oldukça sevindirici bir durumdur. Kullanıcıları olur olmadık bakım ücretlerine mahkûm etmez. Rehau yerden ısıtma süreçlerinden en çok başvurduğumuz markalardan birisidir. Uygulama süreçlerinde Rehau dışında Vatanpor, Wavin, Danfoss, Fraenkische gibi büyük markaları tercih ediyoruz.

Sulu Yerden Isıtma

Hak Enerji olarak tabandan ısıtma metotları arasında sulu yerden ısıtmaya özel bir önem atfediyoruz. Çalışmalarımızı daha fazla bu ve elektrikli yerden ısıtma sistemine odaklamış durumdayız. Türkiye’de bu yöntem 80’li yıllardan başlayarak yavaş yavaş kendini var etmeye başlamıştır. Aradan geçen onca seneye rağmen bu yöntem hala geçerliliğini günümüzde sürdürüyor. Bu sistem özelinde pex adı verilen borular kullanılır.

Yerden ısıtma borusu olarak da akıllarda bulunan bu borular, sistem açısından hayati derecede bir öneme sahiptir. Sulu tabandan ısıtma sistemleri konutlarda, kamu binalarında, hamamlarda, okul, cami ve hastanelerde, kış bahçelerinde, yollarda ya da havuzlarda fazlalıkla tercih edilir. Üstelik bu yöntem kombi, ısı pompası, güneş enerjisi ya da kazan gibi opsiyonlarla uyum halindedir. Genellikle bu konuda yanlış bir düşünce olsa da çok fazla zemin türüne sıkıntısız biçimde uygulanır. Yani fayansa da olsa seramik de olsa parke de olsa fark eden bir durum olmuyor.

Sulu Yerden Isıtmanın Faydaları

• Sulu yerden ısıtma faydaları avantajları konusunda ilk sıraya sağlığı yerleştirebiliriz. Bu yöntem çok sağlıklı bir yöntem olarak bilinir ve kabul görür. Böcek yaşamlarına olanak tanımaz ve toz oluşumlarına izin vermez.

• Ayak tabanınızı ideal ortalamalarda tutar. Bu da 23-25 derece olarak belirlenmiştir.

• Oluşan ısıyı homojen biçimde dağıtmaya özen gösterir. Bu sayede ısı her alana homojen şekilde yayılır.

• Ekonomik bir seçenektir.

• Radyatör olmadığı için istediğiniz ölçüde dekor yerleştirebilirsiniz.

• Katların arasında ısı yalıtımının ve ses izolasyonunun oluşmasına sebep olur.

Elektrikli Yerden Isıtma

Elektrikli yerden ısıtma nasıl yapılır sorusuna bu başlık altında cevap vermeyi deneyelim. Elektrikli tabandan ısıtma, adından da tahmin edileceği üzere taban bölümdeki ısıtma kuvvetinin doğrudan elektrik enerjisi ile sağlanmasıdır. Genelde mekânlar, henüz inşaat sürecindeyken söz konusu sistem oluşturulur. Aynı biçimde bina yenileme süreçlerinde de bu yola gidilebilir. Zemin alana yakın döşemenin hemen alt bölümüne sistem yerleştirilir. Isıtıcı şilteler ya da ısıtıcı kablolardan bu süreçte faydalanılır. Girinti çıkıntısı fazla olan mekanlar için ideal bir çözüm sunar. Aynı zamanda sıcaklık sensörü ve ısıtma termostatları bulunur.

• Bu metot yer kaplama sorunu oluşturmaz. Yaşam alanınızı etkilemez.
• Kurulumu oldukça pratiktir.
• Alternatif ısınma yöntemlerine göre ekonomik bir yöntemdir.
• İs benzeri izler oluşmaz.
• Toz kalkma sorunlarına sebep olmaz.
• Öbür ısınma yöntemleriyle karşılaştırıldığında rutin bakımlara ihtiyaç duymaz.
• Daha az tehlikelidir. Doğalgazda görüldüğü üzere zehirlenme benzeri durumlar yaşanmaz, güvenli bir işleyişi vardır.

Yerden Isıtma Fiyatları

Yerden ısıtma sistemi fiyatları konusunda sabit veriler söylemek zordur. Çünkü yerden ısıtma fiyatları için belli parametrelerden söz etmek gerekir. Genelde bu sistemler ilk kurulum aşamasında görece maliyetli olabiliyor. Ancak uzun vadeli olarak kullanıcılara önemli bir tasarruf sağlıyor. Yani kurulum aşamasındaki yerden ısıtma maliyeti dolaylı yoldan kullanıcılara avantaj olarak geri dönüş sağlıyor. Gerek maliyetler gerekse de diğer konularda bizimle dilediğiniz zaman iletişime geçerek bilgi edinebilirsiniz.

Yerden ısıtma m2 fiyatları 100 TL'den başlamaktadır .Fiyatlara KDV dahil değildir.

Burada yapılan fiyatlama otomasyon talebi ve projeye göre değişkenlik gösterebilir, bir bağlayıcılığı yoktur.
Projenize göre en uygun çözümler ve anahtar teslim fiyat için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Yerden Isıtma Nedir?

Yerden Isıtma Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Yerden ısıtma sistemleri kullanıcılarına oldukça ekonomik ve konforlu bir deneyim sunarken; yerden ısıtma nedir diye araştıranların sayısı da gün geçtikçe artış gösteriyor. Değişik mekanlara rahatlıkla uygulanabilmesiyle de dikkat çeken bu yenilikçi teknoloji, evlerden ofislere villalardan otellere kadar çok fazla farklı kullanım alanı için artan bir hızla rağbet görüyor. Doğru uygulama ile kış bahçelerini, seraları ve hastane tipi toplu yapıları da yerden ısıtmak mümkün. Homojen bir biçimde tüm mekânın ısıtılması sistemin en büyük rahatlığı. Kış aylarında yerden ısıtma ile ısınmayı seçenler halinden memnun olsa da yerden ısıtma ne kadara mal olur sorusu kullanıcı adayları için önemli bir merak ve araştırma konusu.

Yerden Isıtma Sistemi Nedir?

Yerden ısıtma, konut ya da iş yerlerinin özel tekniklerle tabandan ısıtılması anlamına gelmektedir. Sulu yerden ısıtma ya da elektrikli yerden ısıtma olmak üzere ikiye çeşide ayrılan bu sistem; ısının mekânın içinde eşit bir şekile dağılmasını sağlar. Yerden ısıtma ne üzerine döşenir sorusu da elektrik ya da su tercih edilmesine göre cevap bulur. Elektrikli ısıtma genellikle yapılara inşaat sürecinde uygulanırken, döşemenin hemen altına ısıtıcı şilte ve kablolar yerleştirilir. Sulu yerden ısıtma tercih edildiğinde ise, zeminin alt bölümünde sıcak su taşıyan borulardan faydalanılır. Düşünülenin aksine; bu sistemin üzerindeki zemin için bir kısıtlama mevzu bahis değildir. Ahşap, mermer, doğal taş, parke, seramik ve fayans gibi birbirinden değişik zeminlerin altında yerden ısıtma sistemi rahatlıkla yer alabiliyor.

Yer ısıtmasında elektrik ya da su kullanımı duruma göre farklı avantajlar sunsa da her ikisinde de enerjinin en verimli şekilde değerlendirilmesi istenir. Enerji kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde, bu oldukça çevreci ve sürdürülebilir bir yaklaşımdır. Binalardaki katlar arasında da ısı yalıtımı sağlayan elektrikli ve sulu yerden ısıtma sistemleri, toz ve böcek oluşumuna yer bırakmayarak da rağbet görüyor. Yerden ısıtma sistemi uygulandıktan sonra zeminde sadece dağıtım kutusunun görülmesi, aynı zamanda radyatör gibi büyük bir objeye ihtiyaç görülmemesi ev dekorasyonunda da ferahlık sağlıyor; evin içinde gerçek anlamda yer kazandırıyor. Önceden sadece ticari binaların kullandığı yerden ısıtmanın, günümüzde neredeyse tüm hanelere uygulanabilmesinin altında işte bu avantajları sıralamak mümkün.

Yerden Isıtma Maliyeti Ne Kadar?

Yeni yapılan yapılarda olduğu kadar yenilenen ve restore edilen yaşlı yapılarda da tercih edilen yerden ısıtma sistemleri; en başta maliyet nedeniyle çekince oluşturabiliyor. Oysa ki yerden ısıtma kararı vermeden önce; bunun oldukça uzun vadeli bir yatırım olduğu da göz önünde bulundurulmalı. Yerden ısıtma ne kadar maliyet yaratsa da geri dönüşü yüksek olan bir teknoloji. Bu gibi bir ısıtma sistemi halihazırda var olan kombi, kazan, güneş enerjisi ya da güneş enerjisi ile kolayca entegre olabilir. Özellikle sulu yerden ısıtmanın kullandığı su sıcaklık seviyeleri ile radyatörlü ısıtmanın kullandığı seviyeler arasında ciddi bir fark var. Radyatör için 80 derece olması istenen su ısısı; sulu ısıtma sistemi ile yarısına düşerek 40 derece seviyesine kadar azalıyor.

Yerden ısıtma metrekare fiyatları otomasyon ve projeye göre değişiklik yaratabilir. Buna rağmen geniş bir çerçeve çizmek gerekirse, işçiliğin hariç tutulduğu KDV dahil fiyatlar 100 metrekare için 8000 TL ila 10000 TL aralığında fiyatlandırılıyor. Hak enerji tarafından uygulamada tercih edilen; Danfoss, Rehau, Fraenkische ve Wavin gibi güvenilir markaların birim fiyatları birbirlerine göre farklılık gösteriyor. Bu işlem fazlasıyla kapsamlı bir tadilat gerektirdiğinden, işinde uzman ve tecrübeli bir firma ile çalışmanın önemi çok yüksek.



Yerden Isıtma Sistemi Yerden Isıtma Hava Nasıl Alınır Yerden Isıtma Fiyatları Yerden Isıtma Straforu Yerden Isıtma Maliyeti Yerden Isıtma Sistemleri Yerden Isıtma Nasıl Yapılır

  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Şehremini Mah, Ayık Fırın Sk. No:2
    Fatih/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr