Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

  Ana sayfa > Hizmetler > Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Elektrikli Yerden Isıtma

Elektrikli yerden ısıtma Yaşam alanlarında daha kaliteli bir ortamın elde edilmesi ve özellikle kış mevsimlerinde ısınma çözümünün daha konforlu bir şekilde sağlanabilmesi için yerden ısıtma en fazla tercih edilen sistemler arasında bulunmaktadır. Bu sistem bağlamında da çeşitlerden birini oluşturan elektrikli yerden ısıtma pratik ve avantajlı yapısıyla bugün giderek daha fazla tercih edilen bir yöntem olmaya başlamıştır.

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak bugün birçok farklı noktada gerçekleştirdiğimiz elektrikli yerden ısıtma çalışmaları, özellikle teknoloji ile gelişen yeni bir sistem olması hasebiyle çok uzun ömürlü ve profesyonel bir kullanım sağlıyor. Sistemler, bugün sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok farklı ülkesinde enerji giderlerinde tasarruf elde edebilmek için seçilirken, Türkiye'de firmamız tarafından da Danfoss güvencesinde Devi markasıyla uygulamalar sağlanıyor.

elektrikli yerden ısıtma

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

Herhangi bir enerji kaynağından faydalanmadan kendi içerisinde bulunan elektrik tesisatı vasıtasıyla sıtma oluşturan bu sistemler, diğer bir ismi ile kablolu yerden ısıtma olarak da bilinmektedir. Sistem içerisinde sulu sistemlerde olduğu gibi zemin kaplaması gerçekleştirecek şekilde kimi zaman strafor kimi zaman ısıtma halısı döşenerek üst kısmında elektrik kablolarının döşeme işlemi gerçekleştirilir.

Firmamızın sizler için sunduğu güvenceli, garantili ve tasarruflu bir tercih olarak devi elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygun maliyeti ile birlikte kullanıldığında, elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürerek çok yüksek bir verim sağlamaktadır. Aslında tüm yerden ısıtma sistemleri verimli ve konforlu bir ısıtma oluştursa da döşeme altında direkt olarak kullanılan bu sistem düşük enerji sarfiyatı ile kaliteli ısınma fırsatı sunmaktadır.

Elektrikli Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

Elektrikli yerden ısıtma uygulamasının gerçekleştirilmesi için öncelikle belirli malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Firmamız uygulama gerçekleştirilecek alanda kablolu yerden ısıtma döşemesi sağlamak için özellikle bir keşif gerçekleştirir. Keşif sırasında malzeme miktarlarını, döşeme tesisatının nereden geçeceğini, elektrik bağlantılarını nasıl yapacağını belirler ve bir proje hazırlar. 

Projeye bağlı olarak devi yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması için ortalama 1 santimetre altında kalınlığı olan kablolar kullanılarak ısıtıcı şilteler üzerinde döşeme işlemleri sağlanır. Bu sistem içerisinde her metrekareye bağlı olarak güç değerleri incelenebilir ve genellikle her metrekarede en düşük 80 watt en yüksek 240 watt düzeyinde bir enerji sarfiyatı bulunmaktadır. 

Bahsedilen bu temel bileşenler zeminde döşendiğinde, elektrikli yerden ısıtma sistemleri için bir sonraki aşamada her oda içerisinde termostat ve sensor gibi parçalar kullanılır. Zemin altında bulunan bu sistem, dekorasyon ve görsellik açısından hiç bir dezavantaj oluşturmadan güvenli ve görünmeyen kablolarla birlikte sizler için en doğru çözümü olmuştur.
elektrikli yerden ısıtma sistemleri

Elektrikli Yerden Isıtma Avantajları Ve Kullanım Alanları

Bugün kablolu yerden ısıtma sistemlerinin kullanıldığı alanlara bakıldığında, çok geniş bir tercih noktası bulunmaktadır. Aslında sulu yerden ısıtma sistemlerinde olduğu gibi elektrikli sistemlerde de öncelikli olarak konutlar yani daire ve villa gibi noktalar, sonrasında okul, cami, hastane, hamamlar, havuzlar, seralar, havaalanları, köprüler, otoyollar, çatılar, teraslar, yollar, merdivenler ve alışveriş merkezleri gibi her noktada uygulama yapılabilir.

Sistem özellikle firmamız tarafından sunulan devi elektrikli yerden ısıtma güvencesinde bulunduğu sürece her zaman kurulduğu alanda yer kaplamadan gerçek konforlu ve kaliteli bir istisna oluşturur. Ayrıca devi yerden ısıtma sistemleri tümleşik olarak kullanılan oda termostatları gibi parçalar sayesinde ısıtmayı kontrollü şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Kullanıldıkları alanda ekonomik bir ısınma sistemi oluştururken, elektrikli yerden ısıtma sistemleri zeminden yukarıya doğru ulaşması sayesinde aynı zamanda sağlıklı ve insan vücudu ile uyumlu bir ısıtma sağlar. Yangın tehlikelerinde sıkıntı oluşturmayacak bu sistemler, esnek bir yapısı bulunduğu için bakım açısından da büyük rahatlık oluşturmaktadır.  
elektrikli yerden ısıtma sistemielektrikli yerden ısıtma

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Teknoloji öylesine hızla ilerliyor ki kimi zaman hızına yetişilmesi nerede ise imkansız bir hale geliyor. Bunun yanı sıra insanların Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde ifade ettiği temel gereksinimler ve en az bunlar kadar günümüzde önem arz eden ihtiyaçlar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için ısınma ihtiyacıdır. Özellikle kış ve bahar aylarında bulunulan ortamlarda ortam ısısı yeterli olmadığından farklı türden ısıtma uygulamaları yapılır. Eskiden ateş yakarak ısınan insanlar adım adım yaşanan gelişmelere istinaden yeni yeni sistemler kullanmaya başlamıştır. Son yıllarda aşağıda verilen detaylarından da net bir biçimde anlaşılacağı üzere yerden ısıtma sistemleri kullanılır hale gelmiştir. Burada da gerek tercihe, gerek koşullara göre farklı türden ısıtma sistemleri kullanılmaktadır. Onlardan bir tanesi de kullanım alanı son derece geniş olan elektrikli yerden ısıtma sistemleri adı verilen yerden ısıtma sistemleridir.
Bu yazıda da bu konuya ana hatları ile bakılarak, insanların kafasında yer alan soruların yanıtlarını verilmeye çalışılacaktır.,

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

İşin alfabesinden başlamak adına öncelikli olarak kavramsal olarak elektrikli yerden ısıtma nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürerek bunu alttan özel elektrik tesisatı ile yapan sistemlere verilen isimdir. Kendilerine ait bir mimarileri vardır. Dahası elektrikli yerden ısıtma sistemleri başlı başına özel bir uzmanlık, bilgi ve deneyim alanıdır. Elektriğin şakaya gelmeyeceği açıktır. En ufak bir risk kabul etmeyecek, mühendislik gerektiren bir sistemidir. Elektrik elektronik mühendisliğinin uzmanlık alanı içinde alan bir sistemdir.

Elektrikli Yerden Isıtma Türleri Nelerdir?

Elektrikli yerden ısıtma noktasında kullanılan farklı türler vardır. Bunlardan ilki birçok yerde sıklıkla tercih edilen elektrikli yerden ısıtma kablosu kullanılarak kurulan sistemdir. Bu sistemlere kablolu yerden ısıtma adı verilir ve başlı başına özel bir uzmanlık alanıdır. Kablolu olan sistemlerde fiber karbon elektrikli yerden ısıtma sistemleri en çok tercih edilen ve en kullanışlı olan kablo sistemidir.
Elektrikli yerden ısıtma noktasında bir diğer yöntem ise rezistanslı kablolar vasıtası ile bu işlemin yapılmasıdır. Son yıllarda en çok tercih edilen elektrikli yerden ısıtma türü ise devi elektrikli yerden ısıtma türüdür. Bu sistem ülkemizde alanında kendini kanıtlamış çok özel firmalar tarafından aşağıda detayları verilen tüm alanlarda gereksinim duyulan her an kullanılabilir. Devi yerden ısıtma hem garantili, hem tasarruflu, hem de güvenceli olan dünya normlarında bir elektrikli yerden ısıtma sistemidir. Elektrikli yerden ısıtmanın ise kendince özel türüne göre bir uygulanış biçimleri vardır.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Videoları

.
.

Elektrikli Yerden Isıtma Nerelerde Kullanılır?

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri son derece geniş kapsamlı olarak kullanılır. Kısaca insanın olduğu her yerde kullanılmakta olduğunu söylenebilir. Yine de ana hatları ile kullanıldığı alanlardan bahsetmek gerekir ise öncelikli olarak her türlü ev, villa, dairede kullanıldığı söylenebilir. Bunun yanı sıra son yıllarda yeni yapılan işyerlerinde ve akıllı ev sistemlerinde de tercih edilir bir hale gelmiştir.
Bu iki alan dışında özel olarak tasarlanan cami elektrikli yerden ısıtma sistemleri de gerek yeni yapılan camilerde, gerek ise tadilata giren camilerde kullanılmaktadır. Gerek açık, gerek kapalı olan havuzlarda da elektrikli yerden ısıtma sistemleri son derece ciddi bir biçimde kullanım konforu sağlar. Hamam elektrikli yerden ısıtma, sauna ve özel tip banyo elektrikli yerden ısıtma sistemleri de son yıllarda son derece revaçta olup, yenidünya düzeninin olmazsa olmazları arasına girmiş durumdadır.
Tüm bu tahmin edilebilecek olan alanlar dışında otoyollarında, son sistem yapılan havalimanlarında, otogarlarda, seralarda, özel çatı sistemlerinde, köprülerde, merdivenlerde, elbette alışveriş merkezlerinde, otellerde, okullarda, üniversitelerde yine özel kullanım amaçlı olarak yapılan yollarda da elektrikli yerden ısıtma sistemleri sürekli olarak kullanılır haldedir.
Tüm bu alanlar dışında istenilen her yerde de bu sistemler arzu edildiği gibi kullanılır.

Elektrikli Yerden Isıtma Niçin Tercih Edilir?

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri birçok nedenden ötürü tercih edilir. Bunların en başında yerden ısıtmanın konforu ve rahatlığı gelir. Kesinlikle eşit bir biçimde ısı dağılımı olur. İnsanlar bulunulan ortamda üşümezler. Diledikleri gibi hareket edebilirler. Bunun yanı sıra yerden yapılan bir ısıtma sistemi olduğu gibi yer kaplamaz ve böylece alanlar çok daha rahat bir biçimde kullanılabilir. Kaliteli bir ısınma gerçekleşir. Diğer ısıtma sistemlerinde yaşanabilecek olan sorunların çoğunluğu bu sistemlerde hiçbir biçimde yaşanmaz.
Tüm bunların yanı sıra bakımları kolaydır. Maliyetleri diğer sistemlere göre çok daha düşüktür.
Isıtma kontrollü bir biçimde gerçekleştirilir ki belki de en çok tercih edilmesini sağlayan durumlardan bir tanesi de budur. Zira daha önce kullananların çok iyi bildiği gibi esnek bir yapısı olan sistemlerdir.
Yine yangın açısından da en az risk teşkil eden sistemlerdir.

Elektrikli Yerden Isıtma Yaptırırken Bilinmesi Gerekenler

Kişiler ve/veya kurumlar elektrikli yerden ısıtma sistemleri kurduracağı zaman belli başlı bazı hususlara dikkat etmeli ve nihai kararı sonrasında vermelidir. Öncelikli olarak bu alanda hizmet alınacak firmalar noktasında çok ciddi bir araştırma yapılması gerekir. Hizmet alınacak olan firmanın bu alanda yaptığı çalışmalar ve referansları mutlaka kontrol edilmelidir. Firmanın çalışma şekli hakkında bilgi sahibi olunmalı, müşteri odaklı- çözüm odaklı olarak çalışan firmalardan hizmet alımına gidilmelidir. Yapılacak ısıtma sistemlerinin teknik alt yapısının alanında uzman, deneyimli mühendisler tarafından yapıldığından emin olunmalıdır. Bilinmeyen, ilgili belgelere sahip olmayan firmalardan kesinlikle hizmet alınmamalıdır.
Hizmet alınmadan önce size özel bir sunum yapması ve teklif vermesi istenmelidir. İşin finansal noktasında da yine piyasa araştırması yapılmalı ve size verilen fiyatın olması gereken değer olduğundan emin olunmalıdır.
Sonrasında karşılıklı mutabık kalınan sözleşme imzalandıktan sonra böylesi bir hizmet alımına gidilmelidir.

Elektrikli Yerden Isıtma Fiyatları

Her işte olduğu gibi doğal olarak elektrikli yerden ısıtma maliyeti de bu sistemleri kurdurmayı düşünen insanların merak ettiği en temel olguların başında gelir. Burada baştan elektrikli yerden ısıtma sistemleri fiyatları verilebilmesi olası değildir.
Elektrikli yerden ısıtma sistemi maliyetleri farklı parametrelere göre değişkenlik gösterir. Bunların en başında kullanılan malzeme gelir. Burada bir örneklem verilmesi gerekir ise elektrikli yerden ısıtma halı döşenmesi maliyeti ile elektrikli yerden ısıtma parke maliyeti hiçbir biçimde aynı değildir. Kullanılan malzeme farkı fiyatları da doğal olarak değiştiren majör bir faktördür. Yine kullanılan malzemenin ithal olması durumunda o an ki döviz kuruna göre de fiyatlar değişir.
Bunun yanı sıra elektrikli yerden ısıtma sistemleri m2 fiyatları da yine farklı firmalara göre değişkenlikler arz eder. Her bu alanda hizmet veren firmanın kendince bir metrekare birim fiyatı vardır. Toplu yapılan elektrikli yerden ısıtma sistemlerde ise rakamlar karşılıklı yapılan anlaşmaya göre değişiklik gösterir. Müşteriye özel indirimler olabilir.
Ödeme noktasında ise müşterinin bütçesini zorlamadan ödeme yapabilmesi için farklı seçenekler sunulur. Bu seçenekler arasında peşin ödeme, kredi kartı ile ödeme, hesaba havale gibi seçenekler yer alır. Müşteriler de kendilerine en uygun ödeme seçeneği seçerek bütçelerini zorlamadan ödeme yaparlar.

Elektrikli Yerden Isıtma Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Fiyatları Elektrikli Yerden Isıtma MaliyetiElektrikli Yerden Isıtma Şiltesi Elektrikli Yerden Isıtma Termostat Elektrikli Yerden Isıtma Halı Elektrikli Yerden Isıtma Sistemi Fiyatları
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Demirciler Sitesi 3. Yl No:45 Seyitnizam, 34015
    Zeytinburnu/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr