Ev Konut Isıtma Sistemleri

  Ana sayfa > Hizmetler > Ev Konut Isıtma Sistemleri

Ev Konut Isıtma


Ev konut ısıtma yaşam alanı olarak kullanılabilecek yani yerleşim gerçekleştirilecek konutlar bir apartman, site veya rezidans gibi bir yapı içerisinde bulunabilir. Ancak bazen villa veya müstakil ev tarzında tamamen kendine ait bir alanı bulunan konutlar da yer almaktadır. Bu tarz konutlarda apartman daireleri gibi noktalarda kullanılan sulu yerden ısıtma veya elektrikli yerden ısıtma gibi sistemler yerine müstakil ev ısıtma oluşturacak sistemler seçilmelidir.

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri  olarak apartman dairelerinde uyguladığımız yerden ısıtma sistemlerinin dışında villa ısıtma gibi noktalarda da sizler için hizmetler sağlıyoruz. Bu hizmetlerimiz çerçevesinde özellikle müstakil ev ısıtma işlemlerini gerçekleştirmek için kullanabilecek sistemlere göz atabilirsiniz. 

villa yerden ısıtma sistemleri

Müstakil Ev Isıtma Sistemleri Nelerdir?

Bağımsız yapılarda müstakil ev ısıtma aslında villa gibi konutlarda da ısıtma elde edebilmek için kullanılabilecek sistemlerdir. Bu noktada gaz yani sıvı yakıt, katı kalorifer yakıtı, lpg - doğalgaz veya yenilenebilir enerji gibi sistemlerden yararlanmak mümkündür. Örnek olarak merkezi ısıtma sistemi müstakil ev ısıtma açısından seçilebilecek bir sistem olarak, hem odalarda ve kısımlarda sıcaklığın elde edilmesi hem de konut içerisinde istenilen sıcak suyun sağlanması için tercih edilebilir.

Merkezi ısıtma sistemi, bir kazan vasıtasıyla ısı elde edilmesini sağlarken, bu ısıyı sıcak su dolaşımı vasıtasıyla peteklere veya yerden ısıtma sistemine göndererek, müstakil ev ısıtma sonucu sağlar. Bu sistemde kullanılabilecek kazanlara bakıldığında da
  • Doğalgaz vasıtasıyla çalışan kombiler
  • Sıcak su ve ısıtma sistemi sirkülasyon sıcak suyu sağlayan konvansiyonel kazanlar,
  • Normal bir kazana benzeyen ve daha düşük yer kaplayarak ısıtma sağlayan sistem kazanları tercih edilebilir.

Müstakil ev ısıtma

işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılabilecek yakıt tiplerine bakıldığında da bugün metan gazı sayesinde elde edilen doğal gaz, sıvı petrol gazı olarak bilinen LPG veya gaz yağı olarak bilinen sıvı yakıtlar kullanılabilir. Kalorifer kazanı gibi kazanlarda katı madde yakıtlar ve biokütle olarak adlandırılacak şekilde odun, palet ve talaş gibi malzemeler kullanılabilir. Ayrıca hem yerden ısıtma sistemlerinde hem de farklı noktalarda müstakil ev ısıtma için elektrik enerjisinden faydalanmak da mümkündür. 

Villa Isıtma Sistemleri Nelerdir?


Aslında temel olarak villa ısıtma sistemleri açısından da yine müstakil evlerde kullanılan sistemler ile benzer bir yapı bulunmaktadır. Bu noktada örnek olarak doğalgaz ile merkezi ısıtma gerçekleştirilmesi için ulusal gaz şebekesinden bir bağlantı alınması ve bu gaz şebekesine bağlı şekilde kombi kullanımıyla petekli kalorifer veya yerden ısıtma kullanılması gerekmektedir.


Elektrikli merkezi ısıtma yine villa ısıtma yöntemlerinden biri olarak gaz şebekesinin ulaşmadığı ve katı yakıt kullanılması istenmeyen noktalarda yine yerden ısıtma ile birlikte veya radyatörlü ısıtma ile birlikte tercih edilebilir. Farklı bir tercih olarak villa ısıtma için lpg kullanarak ısıtma gerçekleştirme açısından da uygun bir kazanın temin edilmesi ve bu yakıtın depolanması ile kat kaloriferi olarak adlandırılan sistemler kullanılabilir.
Yağlı merkezi ısıtma sistemi de bugün villa ısıtma yöntemi için tercih edilen sistemlerden biri olarak görülmektedir. Modern yağ yakıtlı kazanların kullanılmasıyla basınçlı bir kazanda sıcak su elde edilir ve bu sistem ev içerisinde ısıtma ve sıcak su kullanımı için istenilen ihtiyaçları elde etmeye yardımcı olur.
Biokütle ısıtmayı ise aslında bilindiği üzere klasik bir sistem olarak odun, ahşap paletler, tomruklar veya saman gibi bir yakıtın kullanılarak yakılması ile sağlanır. Bu yakma sonucunda elde edilen ısı enerjisi ile ısınmanın ve sıcak suyun elde edilmesi sistemini ifade etmektedir.


Villa ısıtma yöntemleri açısından son bir yöntem olarak yenilenebilir enerjinin kullanılması sayesinde de çözüm elde edilebilir. Yenilenebilir enerji; çevreci, doğayı düşünen ve yeşil bir mantık ile kullanırken, bu noktada güneş enerjisi ile ısıtma ya da zemin kaynaklı ısı pompaları vasıtasıyla villa ısıtma sonucu elde etmek mümkündür.


Ev Konut Isıtma Müstalik Ev Isıtma Sistemleri Müstakil Ev IsıtmaVilla Isıtma Sistemleri
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Demirciler Sitesi 3. Yl No:45 Seyitnizam, 34015
    Zeytinburnu/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr