Sulu Yerden Isıtma Nedir?

 Ana sayfa > Haberler > Sulu Yerden Isıtma Nedir?

24 Ocak 2022

Sulu Yerden Isıtma Nedir?

Firmamız tarafından en fazla uygulanan sistemler arasında bulunan sulu yerden ısıtma bugün konutlarda, kurumlarda, alışveriş merkezlerinde, hastaneler, hamamlar ve okul gibi her noktada uygulanabilen bir sistemdir. Yapı her ne olursa olsun düzgün bir zemin üzerinde öncelikle strafor adı verilen izolasyon malzemesi, üzerinde plastik su aktarım boruları ve boruların bağlandığı kollektör gibi malzemeler bir araya geldiğinde bu sistemleri oluşturmaktadır.

Kollektör adı verilen parça sulu yerden ısıtma uygulamasında ısı kaynağı üzerinde üretilmiş sıcak suyun odalara ve odalardan da zemin borularına dağıtılmasını sağlar. Bu bağlamda da bahsedilen bu ısıtma sistemlerinin en önemli ayrıntılardan birisini ısı kaynağının doğru kullanımı oluşturmaktadır. Normal koşullarda petekli kalorifer sistemleri kullanılırken de katı yakıt veya doğalgaz gibi bir yakıt ile çalışan ısıtıcı kazanlar kullanılır. Yani kalorifer kazanı veya konut için özel olacak şekilde kombi gibi bir cihaza ihtiyaç duyulur.

Kalorifer kazanı veya kombi, yakıtın kullanılması vasıtasıyla içerisinde sirkülasyon oluşturacak suyu ısıtır ve bu suyu ortalama 30-50 santigrat derece arasındaki bir sıcaklıkta kollektör üzerinden tesisata gönderir. Tesisata gelen su, alttan ısıtma sistemi içerisinde dolaşarak, zeminden yukarıya doğru ulaşacak bir ısının elde edilmesini sağlar. İşte bu sistem eski dönemlerde de kullanılan bir sistem olmasına rağmen bugün çok daha popüler bir yere sahip olarak firmamız tarafından da uygulanan temel hizmetlerden birini oluşturmuştur.

  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Şehremini Mah, Ayık Fırın Sk. No:2
    Fatih/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr