Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

 Ana sayfa > Haberler > Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

01 Şubat 2022

Sulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır?

Herhangi bir yapıda firmamız üzerinden talep oluşturularak sulu yerden ısıtma istendiğinde, bu uygulamanın yapılması için öncelikle bir keşif çalışması gerçekleştirilir. Bu keşif çalışması sırasında öncelikli olarak zemin ısıtma sisteminin kurulacağı noktalar incelenir ve yapılacak çalışma için bir proje hazırlığı sağlanır. Çünkü proje bağlamında kullanılacak zemin malzemeleri, ısı kaynağının hangi noktada bulunduğu, tesisata nasıl bağlanacağı ve ısıtma için tercih edilecek sistemin özellikleri belirlenebilir.

Keşif çalışması sayesinde uygulanacak sistemin projesi hazır hale getirildikten sonra yerden ısıtma sisteminin kurulması için tüm ekip ve ekipmanlar ile belirli bir tarihte adreste hazır bulunulur. Uygulama gerçekleştirilirken öncelikle örnek olarak bir ev içerisinde her odanın ve diğer kısımların zeminlerinde strafor kaplaması sağlanır. Strafor açısından da örnek olarak firmamız tarafından Rehau, Vatanpor, Danfoss veya Wavin Pilsa gibi markalar tarafından sunulan ürünler kullanılmaktadır. Aslında firmamız temel olarak alttan ısıtma İstanbul çalışmalarında da sayılan bu markalar tarafından sunulan sistemleri tercih etmektedir.

Bahsedilen dört farklı markadan herhangi bir üzerinden gerçekleştirilecek zemin ısıtma İstanbul çalışmasında öncelikle strafor döşemesi ardından strafor üzerindeki gözenekler arasında da ısıtma borularının döşenmesi işlemi yapılır. Zemini tamamen kaplayacak şekilde boruların döşeme işlemi gerçekleştirildikten sonra her oda içerisinde boru çıkış noktasından sistemin toplanma noktası olan kollektöre ulaşılır.

Kollektör sayesinde farklı noktalardan gelen ısıtma boruları bir araya getirilerek toplandıktan sonra artık yerden ısıtma çalışması için ısı kaynağı ile bağlantı gerçekleştirilir. Bu bağlantı sonrasında gerekli sistem testleri yapılarak, artık termostatik vanalar, oda termostatları ve otomasyon sistemi kullanılarak sulu yerden ısıtma sistemi hazır hale getirilir.

  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Demirciler Sitesi 3. Yl No:45 Seyitnizam, 34015
    Zeytinburnu/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr