Wavin Yerden Isıtma Borusu

  Ana sayfa > Wavin Malzeme > Wavin Yerden Isıtma Borusu

Wavin Yerden Isıtma Borusu

Yerden ısıtma sistemlerinin hiç şüphesiz en önemli malzemelerinden birini borular oluşturmaktadır. Yerden ısıtma boruları zemin altına döşenerek zeminden yukarıya doğru ısının yükselmesine sebebiyet vermektedir. Yerden ısıtma borularının kaliteli olması kullanım süresini ve performansını etkilediğinden oldukça önemlidir. Wavin markası kendi üretimi olan yerden ısıtma borularını Hak enerji güvencesi ile müşterilerine sunmaktadır. Isıtma sisteminin bir parçası olan borular mekâna uygun olarak döşenmektedir. Sulu yerden ısıtma boruları enerji kaynağını sayesinde ısınan suyun borular içerisinde dolaşmasına sebebiyet vermektedir. Boru içerisinde devir daim olan sıcak su mekânın istenilen sıcaklığa getirilmesini sağlayarak konforlu bir ısınma deneyimi sunmaktadır. Yerden ısıtma sisteminde kullanılan borular iki çeşittir. Pe- rt ve pex-a olarak adlandırılan bu boru çeşitleri mekâna uygun olarak seçilmektedir. Bu iki boru çeşidinin özellikleri birbirinden farklıdır.

Konforlu bir şekilde ısınmanın en çok tercih edilen yolu yerden ısıtma sistemleridir. Yerden ısıtma sistemlerini oluşturan birçok malzeme mevcuttur. Bu malzemelerin birbiri ile uyumu ve doğru olarak döşenmesi sistemin performansını etkilemektedir. Bu sebeple alanında uzman kişilerden ve kendini kanıtlamış markalardan destek almak gereklidir. Pilsa markasının Hollanda merkezli wavin markası ile güçlerini birleştirmesi ardından piyasada oldukça ciddi bir talep görmeye başlamıştır. 50 yıllık tecrübesi ile yerden ısıtma konusunda deneyimli bir hizmet vermektedir. Hak enerjinin bayiliğini yürüttüğü wavin marka yerden ısıtma borularına kolayca erişim sağlanması ve bu malzemeler ile uygulamanın gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

Wavin Pex-a Boru

Pex-a borular yüksek ısı yalıtım değerine sahiptir. Yüksek çalışma basıncına sahip olan pex-a boruların çalışma ömürleri oldukça yüksektir. Wavin pex-a boru üretimini kendi yapan bir firmadır. Boru üretimi sırasında boruların dayanıklılık ve esneklik seviyesinin ölçülebilmesi adına birçok teste tabi tutulmaktadır. Çapraz bağ oranının en yüksek olduğu boru grubu olması sebebiyle yerden ısıtma sistemlerinde tercih edilmektedir. Pex-a boruların döşenmesi de kolaydır, diğer yerden ısıtma sistemlerinle tamamen uyumlu olan bu borular oksijen bariyerlidir. Oksijen bariyerli borular yerden ısıtma sistemlerinin uzun ömürlü olabilmesi için gereklidir. Borularda dolaşan su içerisinde herhangi bir yosunlaşma veya mikro canlı üremesi olmaması için tercih edilen boruların mutlaka oksijen bariyerli olması gereklidir. Hızlı ve kolay döşenebilen wavin pex-a borular 180 derecelik bir erime noktasına sahip olduğundan ısıya dayanıklıdır. Esnek yapıda olması yalnızca döşeme sırasında kolaylık sağlamamaktadır, aynı zamanda borularda uzama gibi durumlarla karşılaşılmasını engellemektedir.

Wavin Yerden Isıtma Boruları

Wavin markası 50 yıllık tecrübesi ile birlikte yerden ısıtma boruları üreten bir markadır. Adana merkezli olan pilsa firması ile birleştikten sonra çok daha geniş kapsamda hizmet veren marka yerden ısıtma sistemleri denildiğinde akla gelen markalardan biridir. Üretimini kendi fabrikalarında yapması ve kaliteden ödün vermemesi sebebiyle her malzemesine karşı olan talep oldukça fazladır. Wavin yerden ısıtma borularının döşenmesi öncesinde ısıtma sisteminin döşeneceği mekanla ilgili analiz yapılmaktadır. Mekânın büyüklüğü, oda sayısı, zemin tipi iç ve dış çevresi gibi detaylara bakılarak uygun bir proje hazırlanmaktadır. Bu proje kapsamında mekân için en uygun olan malzemeler seçilerek kişilerinde talepleri üzerine uygulanmaya başlanmaktadır. Metrekare ölçümleri ile birlikte hazırlanan proje zemine döşenecek olan strafor ve boruların ne şekilde olması gerektiğine karar verilmesi için gereklidir.

Yerden ısıtma boruları strafor üzerine döşenmektedir. Straforlar mantarlı yapıya sahip olan bir yalıtım malzemesidir. Markanın yine kendi üretimi olan straforların kullanılması ve zemine uygun olarak döşenmesi ardından boru uygulamasına geçilmektedir. Strafor ile tam uyumlu olan borular mantarlar arasına yerleştirilerek döşenmektedir. Bu sayede boruların sabitlenmesi ve yalıtım işlemi tamamlanmış olur. Yerden ısıtma borularının döşenmesine duvar kenarlarından başlanmaktadır. Wavin yerden ısıtma borusu uzun süreli kullanım imkânı sunmaktadır.

Wavin Pert Boru Özellikleri

Sulu yerden ısıtma sistemlerinde tercih edilen pe-rt borular 16x2 milimetre kesimine sahiptir. Wavin yerden ısıtma sistemlerinde wavin marka ürünler kullanılarak uygulama yapılmaktadır. Nitelikli malzeme seçimi sayesinde yıllarca kullanımı uygun olan wavin pe-rt borular düşük bakım maliyetine sahiptir. Uygulama sırasında ve sonrasında sistemin ne şekilde çalıştığı kontrol edilmektedir. Bu sebeple herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması engellenir. Isıya dayanıklı olan pert borular oldukça hafiftir. Taşınması ve döşenmesi oldukça kolay olan bu boru çeşidi kimyasallara karşı dayanıklılık göstermektedir. Wavin firmasının kendi üretimi olan wavin pe-rt boru yerden ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılabilmektedir. Çevre dostu wavin pert boru PE Raised Temperature adı verilen boruların kısaltılmış halidir. Kırmızı ve mavi renk seçenekleri bulunmasına karşın yoğun olarak kırmızı renk tercih edilmektedir. 6 bar gibi azami işletme basıncında çalışma gösterebilen pert borular esnekliği sebebiyle kullanım kolaylığı sağlamaktadır. 3 katmanlı özelliğe sahip olan borunun iç ve dış katmanında plastik kullanılırken ara katmanında oldukça kaliteli malzeme kullanılmaktadır. Bu sayede kırılma ve bükülmelere karşı dayanıklıdır. 95 santigrat derece işletme sıcaklığında herhangi bir sorun yaşanmadan çalışabilmektedir.

•Esnek yapıya sahiptir.

•İç çaplarında herhangi bir daralma gözükmez.

•Yüksek sıcaklığa dayanıklıdır.

•Basınca dayanıklıdır.

•Borularda kireçlenme görülmez.

•Dönüştürülebilir hammadde ile üretilir.

•Korozyon oluşmaz.

•Daha az ek parça kullanılarak kolay montaj yapılır.

•Kangal şeklinde paketlenir.

•Kimyasal madde içermez.

•Kılıflı ve kılıfsız seçenekleri mevcuttur.

•İletkenlik katsayısı 0.42 - 0.48 W/mk ‘dir.

•%100’e yakın bir seviyede oksijen geçişini engellemektedir.

•Tamir ve bakım maliyetleri oldukça düşüktür.

•Konut, hastane otel, ofis, kapalı yüzme havuzları, gemi ve yarı kapalı alanlarda tercih edilmektedir.

Wavin Pe-Rt Boru Hesaplaması

Wavin pert boru hesaplaması için mekân içerisinde gerekli olan bilgilere ulaşılmalıdır. Yaşam veya iş alanlarının metrekaresi ve zemini bu aşamada dikkate alınması gereken bir unsurdur. Gerekli olan incelemelerin yapılması ardından bütçeye bağlı bir proje çizilmektedir. Bu proje alanında uzman kişiler tarafından çizilerek her türlü detay dikkate alınarak uygulamaya geçilir. Duvar kenarlarından başlayarak kesintisiz ve boşluk kalmayacak şekilde döşeme işlemi yapılmadan önce strafor döşenmektedir. Markanın straforu zemine döşendikten hemen sonra wavin boru kullanılarak yerden ısıtma sisteminin parçaları eklenir. Sistematik olarak izlenmesi gereken yollar mevcuttur. Bu aşamada firma ürünlerinin metrekare cinsinden fiyatlandırılması yapılmaktadır. Wavin markası ürünlerinin katalog fiyatları belli olduğundan mekânın metrekaresine bağlı olarak bir fiyat çıkartılmaktadır.

Mekanın metrekaresine uygun olarak yapılan hesap oldukça ciddi bir öneme sahiptir. Yanlış hesabın yapılması zemine ısıtma borularının doğru olarak döşenememesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan proje baz alınarak uygulama yapılmaktadır.

Hak Enerji Ayrıcalıkları Ve Wavin Kalitesi 

Hak enerji olarak wavin markasının yetkili bayisi olmamızın verdiği ayrıcalıklar ile hizmet vermekteyiz. Merkez üzerinden aldığımız fiyatları baz olarak sizlere uygun fiyatlı wavin marka ürünler sunmaktayız. Bu ayrıcalıklı hizmetten faydalanmak ve yerden ısıtma sistemleri ile ilgili fiyat bilgisine erişmek için bizlere ulaşıp detaylı bilgi alabilirsiniz. Hak enerji olarak tecrübeli kadromuz ile yerden ısıtma uygulamalarını kısa sürede profesyonel olarak tamamlamaktayız. Wavin yerden ısıtma borularını anlaşmalı olduğumuz web sitelerinden de temin edebilirsiniz.


Wavin Yerden Isıtma BorusuWavin Yerden Isıtma Borusu FiyatlarıWavin Yerden Isıtma BoruWavin Yerden Isıtma Borusu ÖzellikleriWavin Boru Fiyat ListesiWavin Yerden Isıtma Boru ÇeşitleriWavin RautitanWavin Rautitan katalog
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Demirciler Sitesi 3. Yl No:45 Seyitnizam, 34015
    Zeytinburnu/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr