Danfoss Termostatik Vana

  Ana sayfa > Danfoss > Danfoss Termostatik Vana

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Danfoss Termostatik Vana

Termostatik vana veya bir diğer ismi ile aktüatör, yerden ısıtma sistemleri içerisinde son yıllarda mutlaka yer alması gereken parçalardan birini oluşturmaktadır. Normal koşullarda aktuatör bir mekanizmanın kontrol edilmesini ve uzaktan hareketlerinin yönetilmesini sağlayan bir parçadır. Bu bağlamda aktüatör görevi gerçekleştiren Danfoss termostatik vana ürünleri de sulu yerden ısıtma sistemlerinde kollektör üzerindeki su dağılımının uzaktan kontrol edilmesini sağlayan sistemlerdir.

Danfoss Termostatik Vana Nasıl Kullanılır?

Pratik bir kullanım yapısına sahip olarak sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde bulunan Danfoss termostatik vana ürünleri, aslında komplike bir sistem içerisindeki önemli parçalardan birini oluşturmaktadır. Çünkü bu parça yerden ısıtma mekanizmasının otomasyon sistemi içerisinde oda termostatı ve kontrol paneli ile bağlantılı olarak çalışır. Temel bağlantı noktası ise debimetreye sahip kollektör ürünüdür. 

Kollektöre bağlantılı bir şekilde kullanılan Danfoss vana ürünleri, otomasyon sistemi üzerinde kablolu veya kablosuz oda termostatı tarafından kontrol paneline ve buradan aktüatör ile gönderilen sinyallerin yönetilmesini sağlamaktadır. Yani Danfoss aktuatör ürünü aldığı sinyallere göre kollektör üzerinde vananın açılmasını ve kapanmasını yani bu minvalde yeterli miktarda sıcak suyun sisteme gönderilmesini veya kesilmesini sağlar.

Pratik ve önemli bir yapıya sahip olan bu termal aktüatör, 24/230 V akım aralığı üzerinden kablolu bir şekilde sisteme dahil olurken, su giriş/çıkış bağlantısı kollektör üzerinde gerçekleştirilir. Üretim malzemesi bağlamında hem ısıya hem basınca dayanıklı bir yapısı bulunan bu özel vanalar, otomasyon sisteminin talimatlarını gerçeğe dönüştüren yapıları ile birlikte uzaktan yönetimin nihai sonucunu sağlayan parçalardır.

Danfoss Termostatik Vana Çeşitleri

Bugün uygulamada Danfoss sulu yerden ısıtma sistemlerinin döşenmesi için kullanılan Danfoss termostatik vana çeşitleri arasında farklı çeşitler ile kullanım gerçekleştirilmektedir. Bu çeşitler, RET2000 ve RET2000 MS dijital oda termostatları ile uyumlu kullanılacak modeller olmak ile birlikte her model birbirine göre temel farklılıklara sahip şekilde üretilmiştir.

Bugün tesisatlarda kablolu veya kablosuz yapılarına göre avantajları değişen şekilde kullanılan bu dijital oda termostatları, pratik bir şekilde dokunmatik ekran ile veya uzaktan kontrol ile oluşturduğu sinyalleri kontrol panel üzerine göndermektedir. Örnek olarak Danfoss ret 2000 türünde bir dijital oda termostatı tercih edildiğinde, bu termostat ısıtma kontrolü gerçekleştirebilmek açısından dijital LED ekranı ile birlikte çok pratik bir kullanım ile sinyal oluşturmaktadır. Bu bağlamda oluşturulan sinyal Danfoss aktüatör üzerine ulaştığında, aktüatör istenilen ısı derecesinin altına düşüldüğünde, yeterli miktarda sıcak suyun kollektör bağlantısı üzerinden boru tesisatına gönderilmesini sağlar.

Benzer şekilde Danfoss ret 2000 ms tipinde oda termostatları kullanıldığında da elde edilen sinyallere bağlı olarak kullanılan termostatik vana istenilen su ayarlamalarını gerçekleştirir. Her iki mekanizmaya bağlı olarak uygun şekilde kullanılabilecek termal aktüatörler arasında 24 volt veya 230 volt akım üzerinden çalışma gerçekleştirebilecek uç anahtarlı veya anahtarsız ürünler yer almaktadır.

Danfoss Termostatik Vana Avantajları

Danfoss termostatik vana kullanımındaki temel amaç, bu vananın sağladığı sıcak su ayarlamaları ile birlikte en ideal miktarda sıcak su kullanımının yani enerji kullanımının sağlanmasıdır. Bu parça sulu yerden ısıtma sisteminde A sınıf enerji kullanımının elde edilmesini sağlarken, ısı tasarrufu oluşturan ayarlamaları ile sadece birkaç derece değişim ortaya çıkardığında dahi yüksek ekonomi elde etmenize yardımcı olur.

Bir sulu yerden ısıtma sistemi içerisinde Danfoss aktüatör kullanımı genellikle kullanılan boru hattı sayısına göre belirlenir. Çünkü her odada ayrı bir boru hattı ve her odada ayrı bir oda termostat bulunduğu için bu termostatlar üzerinden veya oda termostatı kullanılmayan sistemlerde tek nokta üzerinden ısı ayarlaması yapılarak, bu ısı ayarlamasının istediği sıcaklık derecesine göre termostatik vana ekonomik bir şekilde ayarlama sağlar. 

Danfoss Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatDanfoss Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatıDanfoss 24V Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatlarıDanfoss Yerden Isıtma Termostatik VanaDanfoss Aktüatör Vana FiyatlarıDanfoss Termostatik Vana MotoruDanfoss Yerden Isıtma Motorlu VanaDanfoss Aktüatör Vana SatışıDanfoss Termostatik Vana OtomasyonDanfoss Kollektör Vana MotoruDanfoss Marka Termostatik Vana
  • Yerden Isıtma istanbul Alttan Isıtma Zemin Isıtma Sistemleri

  •   Avrupa Yakası Adresimiz: Şehremini Mah, Ayık Fırın Sk. No:2
    Fatih/İSTANBUL
  •   Anadolu Yakası Adresimiz: Dumlupınar Mh. Özen Sk A Blok No:48 D:18 Nuhoğlu Yenitepe Residence
    Kadıköy/İSTANBUL
  •   0212 812 61 94
  •   0507 261 00 00
  •   info@yerdenisitma.org

Hak Enerji yerden ısıtma sistemleri sektörünün lider firmasıdır. yerden ısıtma borusu , yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü , yerden ısıtma oda termostatı gibi birçok malzemeyi firmamızdan alabilirsiniz. Alanında en fazla Yerden ısıtma uygulaması yapan firmayız. Fırsat; ücretsiz projelendirme hizmeti için Hemen Arayın. www.yerdenisitma.org Hak Enerji mülküdür. www.hakenerji.com.tr